ფინური ფუნთუშები დარიჩინით
ინგრედიენტები:
- რძე – 500 მლ
- კვერცხი – 1 ც.
- შაქარი – 1 ს.კ.
- კარდამონი – 1 ს.კ.
- მარილი – 1 ჩ.კ.
- მშრალი საფუარი – 22 გ
- ფქვილი – 1.5 კგ
- ზეთი – 250 გ
- დარიჩინი – 70 გ
მომზადების წესი:
- თბილ რძეში აურიეთ კვერცხი, შაქარი, კარდამონი და მარილი.
- ფქვილის უმეტესი ნაწილი აურიეთ და შეურიეთ საფუარს.
- ჩაასხით რძეში, აურიეთ ისე, რომ არ იყოს სიმსივნეები.
- დაამატეთ კარაქი და, თანდათანობით დაამატეთ ფქვილი, სანამ ცომი არ შეჩერდება თქვენს ხელებზე, გახეხეთ ცომი.
- დადგით 40 წუთის განმავლობაში თბილ ადგილას, რომ მოხსნას.
- ცომი უნდა გაიზარდოს მოცულობით 2-ჯერ.
- ცომი გაყავით 3 ნაწილად.
- თითოეული ნაჭერისგან ოთხკუთხედი გააკეთეთ (30×60 სმ).
- ცომი გააცხელეთ, გაწურეთ შაქარი და დარიჩინი.
- გააკეთეთ რულეტი.
- დიაგონალზე დავჭრათ ფუნთუშები: ფართო მხარეა 4-5 სმ, ვიწრო მხარე 2 სმ.
- განათავსეთ ნამცხვრები საცხობ ფირფიტაზე.
- თითოეულს თითი შუაზე მიადეთ და დაჭერით. დაელოდეთ, სანამ მომზადდება.
- შეზეთეთ კვერცხით. გაწურეთ შაქრით და გამოაცხვეთ 225 ° C ტემპერატურაზე ღუმელის საშუალო დონეზე 10-15 წუთის განმავლობაში.
Comments