ინგრედიენტები:

  • რძე – 500 მლ
  • კვერცხი – 1 ც.
  • შაქარი – 1 ს.კ.
  • კარდამონი – 1 ს.კ.
  • მარილი – 1 ჩ.კ.
  • მშრალი საფუარი – 22 გ
  • ფქვილი – 1.5 კგ
  • ზეთი – 250 გ
  • დარიჩინი – 70 გ

მომზადების წესი:

  1. თბილ რძეში აურიეთ კვერცხი, შაქარი, კარდამონი და მარილი.
  2. ფქვილის უმეტესი ნაწილი აურიეთ და შეურიეთ საფუარს.
  3. ჩაასხით რძეში, აურიეთ ისე, რომ არ იყოს სიმსივნეები.
  4. დაამატეთ კარაქი და, თანდათანობით დაამატეთ ფქვილი, სანამ ცომი არ შეჩერდება თქვენს ხელებზე, გახეხეთ ცომი.
  5. დადგით 40 წუთის განმავლობაში თბილ ადგილას, რომ მოხსნას.
  6. ცომი უნდა გაიზარდოს მოცულობით 2-ჯერ.
  7. ცომი გაყავით 3 ნაწილად.
  8. თითოეული ნაჭერისგან ოთხკუთხედი გააკეთეთ (30×60 სმ).
  9. ცომი გააცხელეთ, გაწურეთ შაქარი და დარიჩინი.
  10. გააკეთეთ რულეტი.
  11. დიაგონალზე დავჭრათ ფუნთუშები: ფართო მხარეა 4-5 სმ, ვიწრო მხარე 2 სმ.
  12. განათავსეთ ნამცხვრები საცხობ ფირფიტაზე.
  13. თითოეულს თითი შუაზე მიადეთ და დაჭერით. დაელოდეთ, სანამ მომზადდება.
  14. შეზეთეთ კვერცხით. გაწურეთ შაქრით და გამოაცხვეთ 225 ° C ტემპერატურაზე ღუმელის საშუალო დონეზე 10-15 წუთის განმავლობაში.
Comments