ფორთოხლის ჩხირები შოკოლადში
ინგრედიენტები:
- ფორთოხალი – 6 ცალი.
- შავი პილპილი
- ვანილი – 1 ჩხირი
- წყალი – 1 ლ
- ლიმონის წვენი – 1 ს.კ.
- შაქრის ფხვნილი – 500 გრ
- ანისი – 1 ვარსკვლავი
მომზადების წესი:
- ფორთოხლები გარეცხეთ და გააშრეთ. ისე მოჭერით კანი 3-3,5 სმ სიგანეზე. სასურველია, რომ ბუჩქზე პატარა რბილობი დარჩეს.
- მდუღარე წყალში ცედრა ჩადეთ. მიიყვანეთ ადუღებამდე და მოხარშეთ 2 წუთი. დადეთ კოლანდერზე, დაასხით ცივი წყლით.
- კვლავ ჩაასხით მდუღარე წყალში, დატოვეთ 2 წუთი, დადეთ კოლანდერში და დაასხით ცივი წყლით. ბუდე მოათავსეთ მავთულის თაროზე და გაშრეს.
- ქვაბში დადეთ ვანილი თესლით, დავჭრათ ნახევრად, გახეხილი წიწაკა, შაქარი, ლიმონის წვენი და ანისი. დაამატეთ წყალი და მიიყვანეთ ადუღებამდე.
- ჩადეთ ცედრა სიროფში და გააცხელეთ დაბალ სითბოზე 1.3 საათის განმავლობაში. გამორთეთ ცეცხლი და გააცივეთ სიროფში, შემდეგ დატოვეთ მაცივარში ღამით.
- ჩადეთ ცედრა კოლანდერში და გაამშრალეთ 1 საათის განმავლობაში.
- დაჭერით ცედრა ზოლებით 1 სმ სიგანეში.
- დადნეთ შოკოლადი წყლის აბაზანაზე, დაასხით დაშაქრული ხილი მათი სიგრძის 0.5-ით.
- ჩხირები დადეთ პერგამენტის ფურცლით დაფარულ კერძზე. შემდეგ შედგით მაცივარში 1 საათის განმავლობაში.
Comments