ინგრედიენტები:

  • ფორთოხალი – 6 ცალი.
  • შავი პილპილი
  • ვანილი – 1 ჩხირი
  • წყალი – 1 ლ
  • ლიმონის წვენი – 1 ს.კ.
  • შაქრის ფხვნილი – 500 გრ
  • ანისი – 1 ვარსკვლავი

მომზადების წესი:

  1. ფორთოხლები გარეცხეთ და გააშრეთ. ისე მოჭერით კანი 3-3,5 სმ სიგანეზე. სასურველია, რომ ბუჩქზე პატარა რბილობი დარჩეს.
  2. მდუღარე წყალში ცედრა ჩადეთ. მიიყვანეთ ადუღებამდე და მოხარშეთ 2 წუთი. დადეთ კოლანდერზე, დაასხით ცივი წყლით.
  3. კვლავ ჩაასხით მდუღარე წყალში, დატოვეთ 2 წუთი, დადეთ კოლანდერში და დაასხით ცივი წყლით. ბუდე მოათავსეთ მავთულის თაროზე და გაშრეს.
  4. ქვაბში დადეთ ვანილი თესლით, დავჭრათ ნახევრად, გახეხილი წიწაკა, შაქარი, ლიმონის წვენი და ანისი. დაამატეთ წყალი და მიიყვანეთ ადუღებამდე.
  5. ჩადეთ ცედრა სიროფში და გააცხელეთ დაბალ სითბოზე 1.3 საათის განმავლობაში. გამორთეთ ცეცხლი და გააცივეთ სიროფში, შემდეგ დატოვეთ მაცივარში ღამით.
  6. ჩადეთ ცედრა კოლანდერში და გაამშრალეთ 1 საათის განმავლობაში.
  7. დაჭერით ცედრა ზოლებით 1 სმ სიგანეში.
  8. დადნეთ შოკოლადი წყლის აბაზანაზე, დაასხით დაშაქრული ხილი მათი სიგრძის 0.5-ით.
  9. ჩხირები დადეთ პერგამენტის ფურცლით დაფარულ კერძზე. შემდეგ შედგით მაცივარში 1 საათის განმავლობაში.
Comments