ინგრედიენტები:

  • ხახვი – 675 გ
  • კარაქი – 50 გრ
  • შაქარი – 2 ჩ.ჭ.
  • ხორბლის ფქვილი – 2 ჩ.კ.
  • ძროხის ბულიონი – 1 ლ
  • ფრანგული ფუნთუშა – 1/2 ც.
  • ყველი – 50 გრ
  • მარილი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. დადნეთ კარაქი, დაამატეთ ხახვი და შაქარი, დაჭრილი თხელ ნაჭრებად.
  2. შეამცირეთ სითბო, გახეხეთ 20-30 წუთის განმავლობაში, სანამ ხახვს წაბლის ფერი ექნება.
  3. დარწმუნდით, რომ ხახვი ყველა მხრიდან თანაბრად არის შემწვარი. დაამატეთ ფქვილი და სითბო, კიდევ 5 წუთი აურიეთ.
  4. დაამატეთ ბულიონი, მარილი და პილპილი. მიიყვანეთ ადუღებამდე და მოხარშეთ დაბალ სითბოზე 15–20 წუთის განმავლობაში.
  5. დაჭერით ფრანგული ფუნთუშა ნაჭრებად. მოათავსეთ ნაჭრები გაცხელებული გრილის ქვეშ და გაწურეთ ერთ მხარეს.
  6. გადაწურეთ, გაწურეთ მეორე მხარეს გახეხილი ყველით და სოუსით, სანამ არ გახდება ოქროსფერი.
  7. თითოეულ ფირფიტაზე დადეთ თითო ნაჭერი ტოსტი და დაასხით წვნიანით.
  8. ყველის ტოსტები მომზადებისთანავე უნდა მომზადდეს.
  9. სუპის მომზადება შეგიძლიათ წინასწარ, შემდეგ კი ოდნავ გაათბეთ.

ფრანგული ხახვის წვნიანი

ფრანგული ხახვის წვნიანი

 

Comments