ფრანგული ხახვის წვნიანი
ინგრედიენტები:
- ხახვი – 675 გ
- კარაქი – 50 გრ
- შაქარი – 2 ჩ.ჭ.
- ხორბლის ფქვილი – 2 ჩ.კ.
- ძროხის ბულიონი – 1 ლ
- ფრანგული ფუნთუშა – 1/2 ც.
- ყველი – 50 გრ
- მარილი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- დადნეთ კარაქი, დაამატეთ ხახვი და შაქარი, დაჭრილი თხელ ნაჭრებად.
- შეამცირეთ სითბო, გახეხეთ 20-30 წუთის განმავლობაში, სანამ ხახვს წაბლის ფერი ექნება.
- დარწმუნდით, რომ ხახვი ყველა მხრიდან თანაბრად არის შემწვარი. დაამატეთ ფქვილი და სითბო, კიდევ 5 წუთი აურიეთ.
- დაამატეთ ბულიონი, მარილი და პილპილი. მიიყვანეთ ადუღებამდე და მოხარშეთ დაბალ სითბოზე 15–20 წუთის განმავლობაში.
- დაჭერით ფრანგული ფუნთუშა ნაჭრებად. მოათავსეთ ნაჭრები გაცხელებული გრილის ქვეშ და გაწურეთ ერთ მხარეს.
- გადაწურეთ, გაწურეთ მეორე მხარეს გახეხილი ყველით და სოუსით, სანამ არ გახდება ოქროსფერი.
- თითოეულ ფირფიტაზე დადეთ თითო ნაჭერი ტოსტი და დაასხით წვნიანით.
- ყველის ტოსტები მომზადებისთანავე უნდა მომზადდეს.
- სუპის მომზადება შეგიძლიათ წინასწარ, შემდეგ კი ოდნავ გაათბეთ.
ფრანგული ხახვის წვნიანი
ფრანგული ხახვის წვნიანი
Comments