ინგრედიენტები:

  • ხახვი – 1 კგ
  • კარაქი – 2 ს.კ.
  • ბოსტნეულის ბულიონი – 1 ლ
  • ფქვილი – 1 ჩ.კ.
  • მარილი და წიწაკა გემოვნებით
  • თეთრი მშრალი ღვინო – 120 მლ
  • შაქარი – 1 ჩ.კ.
  • ხმელი პური
  • გრუიერის ყველი ან შვეიცარიული – 100 გრ
  • ნივრის კბილი – სურვილისამებრ

მომზადების წესი:

  1. ხახვი დაჭერით ზოლებით.
  2. სქელქვეშ ქვაბში გაათბეთ ზეთი, დაამატეთ ხახვი და მოხარშეთ 20 წუთის განმავლობაში, დროდადრო აურიეთ. აუცილებელია, რომ ხახვი წვენი გამოუშვას და ის აორთქლდება.
  3. როდესაც ხახვი გახდება ღია ყავისფერი, დაამატეთ ფქვილი და მოხარშეთ დაახლოებით ერთი წუთის განმავლობაში.
  4. შემდეგ დაასხით ბულიონი, ღვინო, დაამატეთ მარილი, წიწაკა და შაქარი. როდესაც წვნიანი იწყებს ადუღებას, შეამცირეთ სითბო მინიმუმამდე და მოხარშეთ დაფარვის გარეშე, დაახლოებით ერთი საათის განმავლობაში.
  5. გახეხეთ კრუტონები ნივრით, როგორც სასურველია. გახეხეთ ყველი.
  6. ჩაასხით წვნიანი სითბოს მდგრადი ფირფიტებში, ზემოდან მოაყარეთ ყველით, მოაყარეთ კრუტონები და კვლავ შეანჯღრიეთ ყველით და წიწაკით.
  7. გაგზავნეთ წვნიანი წინასწარ გახურებულ ღუმელში 220 გრადუსზე 7-10 წუთის განმავლობაში – სანამ ყველი გახდება ოქროსფერი.

ფრანგული ხახვის წვნიანი თეთრი ღვინოთი

ფრანგული ხახვის წვნიანი თეთრი ღვინოთი

 

Comments