ფრანგული ხახვის წვნიანი თეთრი ღვინოთი
ინგრედიენტები:
- ხახვი – 1 კგ
- კარაქი – 2 ს.კ.
- ბოსტნეულის ბულიონი – 1 ლ
- ფქვილი – 1 ჩ.კ.
- მარილი და წიწაკა გემოვნებით
- თეთრი მშრალი ღვინო – 120 მლ
- შაქარი – 1 ჩ.კ.
- ხმელი პური
- გრუიერის ყველი ან შვეიცარიული – 100 გრ
- ნივრის კბილი – სურვილისამებრ
მომზადების წესი:
- ხახვი დაჭერით ზოლებით.
- სქელქვეშ ქვაბში გაათბეთ ზეთი, დაამატეთ ხახვი და მოხარშეთ 20 წუთის განმავლობაში, დროდადრო აურიეთ. აუცილებელია, რომ ხახვი წვენი გამოუშვას და ის აორთქლდება.
- როდესაც ხახვი გახდება ღია ყავისფერი, დაამატეთ ფქვილი და მოხარშეთ დაახლოებით ერთი წუთის განმავლობაში.
- შემდეგ დაასხით ბულიონი, ღვინო, დაამატეთ მარილი, წიწაკა და შაქარი. როდესაც წვნიანი იწყებს ადუღებას, შეამცირეთ სითბო მინიმუმამდე და მოხარშეთ დაფარვის გარეშე, დაახლოებით ერთი საათის განმავლობაში.
- გახეხეთ კრუტონები ნივრით, როგორც სასურველია. გახეხეთ ყველი.
- ჩაასხით წვნიანი სითბოს მდგრადი ფირფიტებში, ზემოდან მოაყარეთ ყველით, მოაყარეთ კრუტონები და კვლავ შეანჯღრიეთ ყველით და წიწაკით.
- გაგზავნეთ წვნიანი წინასწარ გახურებულ ღუმელში 220 გრადუსზე 7-10 წუთის განმავლობაში – სანამ ყველი გახდება ოქროსფერი.
ფრანგული ხახვის წვნიანი თეთრი ღვინოთი
ფრანგული ხახვის წვნიანი თეთრი ღვინოთი
Comments