ინგრედიენტები:

  • ქათმის ბარკლები – 12 ცალი.
  • მარილი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით
  • ფქვილი – 1 ჭიქა
  • ზეითუნის ზეთი – გემოვნებით
  • ზარის წიწაკა – 2 ცალი.
  • სტაფილო – 3 ცალი.
  • ხახვი – 2 ც.
  • ნიორი – 10 კბილი
  • მშრალი ღვინო – 2 ჭიქა
  • პომიდორი საკუთარ წვენში – 1.6 მლ
  • ქათმის ბულიონი – 2 ჭიქა
  • შაქარი – 2 ს.კ.
  • ხმელი ორეგანო – 3 ჩ.კ.
  • შამპინიონები – 250 გ
  • რეღანი – 20-25 ფოთოლი

მომზადების წესი:

  1. გარეცხეთ ბარკლები და გაშრეთ ქაღალდის პირსახოცებით.
  2. პატარა თასში, შეურიეთ 3 ჩ.კ. მარილი და 1 ჩ.კ. წიწაკა.
  3. ამ ნაზავით ორივე მხარეს წაუსვით ბარკლებს.
  4. ჩაასხით ფქვილი პანში და გაატარეთ ხორცი მასში ყველა მხრიდან.
  5. დიდ პანში გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი.
  6. მას შემდეგ, რაც ზეთი გაათბეთ, შეწვით ბარკლები ოქროსფერ ქერქამდე (თითოეულ მხარეს დაახლოებით 5 წუთი).
  7. საჭიროების შემთხვევაში, დაამატეთ მეტი ზეთი. ქათამი გაავრცელეთ თეფშზე.
  8. იმავე პანელში, 5 წუთის განმავლობაში შეწვით დაჭრილი წიწაკა, ხახვი, დაჭრილი ნიორი.
  9. დაამატეთ 2 ჩ.კ. მარილი და 1 ჩ.კ. წიწაკა.
  10. დაასხით ღვინო პანში და მიიყვანეთ ადუღებამდე.
  11. დატოვეთ გასაცხელებლად 3 წუთის განმავლობაში, სანამ სითხე აორთქლდება ორჯერ.
  12. დაამატეთ პომიდორი წვენთან ერთად, დაასხით ბულიონი, დაამატეთ შაქარი, ორეგანო და დაჭრილი სოკო. დატოვეთ, რომ ადუღდეს სახურავის გარეშე 45 წუთის განმავლობაში დაბალ სითბოზე.
  13. გადაიტანეთ ქათამი საცხობ კერძში, გააგზავნეთ გრილის ქვეშ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 3 წუთის განმავლობაში, გადაწურეთ ზედმეტი ცხიმი, დაამატეთ მარილი და პილპილი.

ქათმის ბარკლები ღვინის სოუსში

ქათმის ბარკლები ღვინის სოუსში

 

Comments