ქათმის ბარკლები ღვინის სოუსში
ინგრედიენტები:
- ქათმის ბარკლები – 12 ცალი.
- მარილი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
- ფქვილი – 1 ჭიქა
- ზეითუნის ზეთი – გემოვნებით
- ზარის წიწაკა – 2 ცალი.
- სტაფილო – 3 ცალი.
- ხახვი – 2 ც.
- ნიორი – 10 კბილი
- მშრალი ღვინო – 2 ჭიქა
- პომიდორი საკუთარ წვენში – 1.6 მლ
- ქათმის ბულიონი – 2 ჭიქა
- შაქარი – 2 ს.კ.
- ხმელი ორეგანო – 3 ჩ.კ.
- შამპინიონები – 250 გ
- რეღანი – 20-25 ფოთოლი
მომზადების წესი:
- გარეცხეთ ბარკლები და გაშრეთ ქაღალდის პირსახოცებით.
- პატარა თასში, შეურიეთ 3 ჩ.კ. მარილი და 1 ჩ.კ. წიწაკა.
- ამ ნაზავით ორივე მხარეს წაუსვით ბარკლებს.
- ჩაასხით ფქვილი პანში და გაატარეთ ხორცი მასში ყველა მხრიდან.
- დიდ პანში გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი.
- მას შემდეგ, რაც ზეთი გაათბეთ, შეწვით ბარკლები ოქროსფერ ქერქამდე (თითოეულ მხარეს დაახლოებით 5 წუთი).
- საჭიროების შემთხვევაში, დაამატეთ მეტი ზეთი. ქათამი გაავრცელეთ თეფშზე.
- იმავე პანელში, 5 წუთის განმავლობაში შეწვით დაჭრილი წიწაკა, ხახვი, დაჭრილი ნიორი.
- დაამატეთ 2 ჩ.კ. მარილი და 1 ჩ.კ. წიწაკა.
- დაასხით ღვინო პანში და მიიყვანეთ ადუღებამდე.
- დატოვეთ გასაცხელებლად 3 წუთის განმავლობაში, სანამ სითხე აორთქლდება ორჯერ.
- დაამატეთ პომიდორი წვენთან ერთად, დაასხით ბულიონი, დაამატეთ შაქარი, ორეგანო და დაჭრილი სოკო. დატოვეთ, რომ ადუღდეს სახურავის გარეშე 45 წუთის განმავლობაში დაბალ სითბოზე.
- გადაიტანეთ ქათამი საცხობ კერძში, გააგზავნეთ გრილის ქვეშ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 3 წუთის განმავლობაში, გადაწურეთ ზედმეტი ცხიმი, დაამატეთ მარილი და პილპილი.
ქათმის ბარკლები ღვინის სოუსში
ქათმის ბარკლები ღვინის სოუსში
Comments