ინგრედიენტები:

  • ქათმის ფარში – 200 გრ
  • კვერცხი – 4 ცალი.
  • მოხარშული ბრინჯი – 3-4 ს.კ.
  • ოხრახუში – გემოვნებით
  • მარილი – გემოვნებით
  • ზარის წიწაკა – 2 ცალი.
  • ცუკინი – 1/2 ც.
  • ხახვი – 1 ც.
  • სტაფილო – 1 ც.
  • პომიდორი – 1 ც.
  • ისპანახი – გემოვნებით
  • ზეითუნის ზეთი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ბოსტნეულის გარნირის დასამზადებლად, ხახვი შეწვით.
  2. დაჭერით ცუკინი, ზარის წიწაკა და სტაფილო.
  3. დაამატეთ ხახვი და ცოტა შეწვით.
  4. დაამატეთ წყალი და დაჭრილი პომიდორი.
  5. დაამატეთ მარილი და დაუმატეთ ისპანახი ბოლოს.
  6. ბურთებისთვის ფარშში დაამატეთ დაჭრილი ოხრახუში, მოხარშული ბრინჯი, მარილი და პილპილი. კარგად ავურიოთ.
  7. კვერცხები მოხარშეთ.
  8. ჩამოაყალიბეთ ხორცის ბურთები ისე, რომ თითოეულს კვერცხი ჰქონდეს.
  9. განათავსეთ ხორცის ბურთები ბოსტნეულზე ისე, რომ მათ გახურდეს.
  10. საჭიროების შემთხვევაში, დაამატეთ ბოსტნეულს წყალი.

ქათმის ბურთები ბოსტნეულის ბალიშზე

ქათმის ბურთები ბოსტნეულის ბალიშზე

 

Comments