ინგრედიენტები:

  • ქათმის მკერდი – 450 გრ
  • ბეკონი – 8 ნაჭერი
  • კარაქი – 1/4 ჩ.
  • წითელი ზარის წიწაკა – 1 ც.
  • ხახვი – 1 ც.
  • ჰალაპენიოს წიწაკა – 1-2 ცალი.
  • ნიორი – 4 კბილი
  • ფქვილი – 1/3 ჩ.
  • ქათმის ბულიონი – 6 ს.კ.
  • კარტოფილი – 3 ცალი.
  • დაფნის ფოთოლი – 2 ცალი.
  • სიმინდი – 2.5 ს.კ.
  • ხახვი – მსახურებისთვის
  • ჰალაპენიოს წიწაკა – მოსამზადებლად

მომზადების წესი:

  1. დიდ თასში, გააცხელეთ კარაქი საშუალო სიცხეზე.
  2. დაამატეთ დაჭრილი წიწაკა და ხახვი, დაჭრილი ჰალაპენიო და მოხარშეთ, სანამ არ დარბილდება, დაახლოებით 3 წუთი.
  3. დაამატეთ ნიორი და მოხარშეთ 30 წამი.
  4. აურიეთ ფქვილი და მოხარშეთ 2 წუთის განმავლობაში.
  5. დაამატეთ ქათმის ბულიონი.
  6. გემოვნებით დაამატეთ გახეხილი კარტოფილი, დაფნის ფოთლები და სანელებლები. მიიყვანეთ ადუღებამდე, დროდადრო აურიეთ, შემდეგ შეამცირეთ სითბო დაბალ ცეცხლზე და გახურეთ სახურავის გარეშე 10 წუთის განმავლობაში ან სანამ კარტოფილი არ დარბილდება.
  7. დაამატეთ მოხარშული და ბოჭკოვანი ქათამი, სიმინდი, უცხიმო კრემი და კიდევ 10-15 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ სახურავის გარეშე.
Comments