ინგრედიენტები:

  • ქათმის მკერდი – 4 ცალი.
  • ქათმის ბულიონი – 300 მლ
  • ხახვი – 1 ც.
  • მწვანე ხახვი – გემოვნებით
  • კვერცხი – 4 ცალი.
  • ტარხუნა – გემოვნებით
  • მარილი – გემოვნებით
  • ქათმის ფეხი – 2 ცალი.
  • კარაქი – გემოვნებით
  • სოკო – 2 ცალი.
  • კრემი – 200 მლ
  • თეთრი ღვინო – 50 მლ
  • კონიაკი ან ბრენდი – 100 მლ
  • შებოლილი ორაგული – 80 გრ
  • შამპანური – 200 მლ
  • ფქვილი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ფეხებიდან ხორცი მოათავსეთ ბლენდერში, სცემეთ კვერცხი, მარილი, პილპილი, დაამატეთ კონიაკი ან ბრენდი. გახეხეთ ფარშში. დაამატეთ მდნარი კარაქი და ნაღები, აურიეთ.
  2. დაამატეთ დაჭრილი ტარხუნა და კვლავ აურიეთ.
  3. ცალკე მოათავსეთ შებოლილი ორაგული ბლენდერში. შეურიეთ დაფქული ქათამი. შედგით მაცივარში 3 საათის განმავლობაში.
  4. შეავსეთ საკონდიტრო კონვერტი გაცივებული ხორცით. ფრთხილად მოჭერით მკერდს შუა ნაწილში. მკერდის ნაჭერი მოჭერით და სცემეთ.
  5. “ჯიბე” შეავსეთ ფარშით კონვერტიდან. დააფარეთ ხვრელი მკერდის დაჭრილი ნაჭრით. დაამატეთ მარილი, შეზეთეთ მცენარეული ზეთით.
  6. გახეხილი ხახვი და სოკო მოათავსეთ ორთქლის აბაზანაზე, ზემოდან დადეთ მკერდი. დაფარეთ და მოხარშეთ 15 წუთის განმავლობაში.
  7. გააკეთეთ სოუსი. ნაღების ქარაქი, ფქვილი, ქათმის ბულიონი აურიეთ ბლენდერში.
  8. დაამატეთ მარილი, წიწაკა, დაამატეთ ღვინო და მოხარშეთ ზომიერ სითბოზე 30 წუთის განმავლობაში.
  9. დაამატეთ ნაღები, გახეხეთ, დაასხით შამპანური. აურიეთ. საჭიროების შემთხვევაში, დაამატეთ მარილი და პილპილი.
  10. ხორცი დაჭერით ნაჭრებად.

ქათმის მკერდი, ფარშირებული ქათმით და შებოლილი ორაგულით

 

Comments