ქათმის მკერდი, ფარშირებული ქათმით და შებოლილი ორაგულით
ინგრედიენტები:
- ქათმის მკერდი – 4 ცალი.
- ქათმის ბულიონი – 300 მლ
- ხახვი – 1 ც.
- მწვანე ხახვი – გემოვნებით
- კვერცხი – 4 ცალი.
- ტარხუნა – გემოვნებით
- მარილი – გემოვნებით
- ქათმის ფეხი – 2 ცალი.
- კარაქი – გემოვნებით
- სოკო – 2 ცალი.
- კრემი – 200 მლ
- თეთრი ღვინო – 50 მლ
- კონიაკი ან ბრენდი – 100 მლ
- შებოლილი ორაგული – 80 გრ
- შამპანური – 200 მლ
- ფქვილი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ფეხებიდან ხორცი მოათავსეთ ბლენდერში, სცემეთ კვერცხი, მარილი, პილპილი, დაამატეთ კონიაკი ან ბრენდი. გახეხეთ ფარშში. დაამატეთ მდნარი კარაქი და ნაღები, აურიეთ.
- დაამატეთ დაჭრილი ტარხუნა და კვლავ აურიეთ.
- ცალკე მოათავსეთ შებოლილი ორაგული ბლენდერში. შეურიეთ დაფქული ქათამი. შედგით მაცივარში 3 საათის განმავლობაში.
- შეავსეთ საკონდიტრო კონვერტი გაცივებული ხორცით. ფრთხილად მოჭერით მკერდს შუა ნაწილში. მკერდის ნაჭერი მოჭერით და სცემეთ.
- “ჯიბე” შეავსეთ ფარშით კონვერტიდან. დააფარეთ ხვრელი მკერდის დაჭრილი ნაჭრით. დაამატეთ მარილი, შეზეთეთ მცენარეული ზეთით.
- გახეხილი ხახვი და სოკო მოათავსეთ ორთქლის აბაზანაზე, ზემოდან დადეთ მკერდი. დაფარეთ და მოხარშეთ 15 წუთის განმავლობაში.
- გააკეთეთ სოუსი. ნაღების ქარაქი, ფქვილი, ქათმის ბულიონი აურიეთ ბლენდერში.
- დაამატეთ მარილი, წიწაკა, დაამატეთ ღვინო და მოხარშეთ ზომიერ სითბოზე 30 წუთის განმავლობაში.
- დაამატეთ ნაღები, გახეხეთ, დაასხით შამპანური. აურიეთ. საჭიროების შემთხვევაში, დაამატეთ მარილი და პილპილი.
- ხორცი დაჭერით ნაჭრებად.
ქათმის მკერდი, ფარშირებული ქათმით და შებოლილი ორაგულით
Comments