ქათმის პიცა
ინგრედიენტები:
- რძე – 1 ჭიქა
- მშრალი საფუარი – 1 ჩ.კ.
- კვერცხი – 2 ცალი.
- შაქარი – 1 ჩ.კ.
- მარილი – 1/2 ჩ.ჭ.
- მცენარეული ზეთი – 2 ს.კ.
- ფქვილი – 2.5 ჭიქა
- ხახვი – 1 ც.
- მოხარშული ქათამი – 200 გრ
- ყველი – 100–150 გ
- ზეთისხილი – 50 გრ
- არაჟანი – 100 გრ
- ტომატის პასტა – 2 ს.კ.
- მდოგვი – 1 ჩ.კ.
მომზადების წესი:
- ცომისთვის მშრალი საფუარი დაითხოვეთ თბილ რძეში, დაამატეთ შაქარი და მარილი.
- საფუარის ნარევი განათავსეთ თბილ ადგილას 5-10 წუთის განმავლობაში.
- სცემეთ კვერცხი მცენარეული ზეთით და შეურიეთ საფუარის ნარევს.
- შემდეგ დაამატეთ ფქვილი და გააცალეთ ცომი, რომელიც არ არის ძალიან ციცაბო.
- დააფარეთ მზა ცომი პირსახოცით და დატოვეთ ნახევარი საათის განმავლობაში.
- შევსებისთვის რგოლებით ან ნახევარი რგოლებით დაჭერით ხახვი და გახეხეთ მცენარეულ ზეთში.
- მოხარშული ქათმის ხორცი დაჭერით კუბებით. გახეხეთ ყველი. ზეთისხილი დაჭერით რგოლებით.
- დაამზადეთ სოუსი: არაჟანი, მდოგვი, კვერცხი, წიწაკა და მარილი.
- საცხობი ფირფიტა მცენარეული ზეთით გაზეთეთ და დაფარეთ პერგამენტით.
- გახეხეთ ცომი და მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე.
- გააცალეთ ცომი ტომატის პასტით, მოაყარეთ ხახვი, შემდეგ ქათამი და დაჭრილი ზეთისხილი.
- შევსებას არაჟნის სოუსი დაასხით და გახეხილი ყველი დაადეთ.
- განათავსეთ პიცა ღუმელში წინასწარ გახურებულ 180 გრადუსზე 20 წუთის განმავლობაში.
ქათმის პიცა
ქათმის პიცა
https://www.facebook.com/ixiletcom1
Comments