ინგრედიენტები:

  • მაიონეზი – 2 ს.კ.
  • ნიახური – 2 ცალი.
  • მარილი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით
  • ყურძენი – 100 გ
  • ზეითუნის ზეთი – გემოვნებით
  • ქათმის მკერდი – 200 გ

მომზადების წესი:

  1. გაყავით ყურძენი ნახევარში, საჭიროების შემთხვევაში, ამოიღეთ თესლი.
  2. გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე.
  3. ქათმის მკერდს გახეხეთ ზეითუნის ზეთით, მარილით და წიწაკით.
  4. განათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე კანით ზემოთ.
  5. გამოაცხვეთ 35-40 წუთის განმავლობაში.
  6. გააცივეთ.
  7. გაჭერით თეთრი ხორცი კუბებად.
  8. გაანაწილეთ ნიახურის ღეროები.
  9. შეურიეთ ხორცი ნიახურს, ყურძენს, მოაყარეთ დაჭრილი ტარხუნა, დაასხით მაიონეზი.

ქათმის სალათი ყურძნით

 

Comments