ქათმის სალათი ყურძნით
ინგრედიენტები:
- მაიონეზი – 2 ს.კ.
- ნიახური – 2 ცალი.
- მარილი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
- ყურძენი – 100 გ
- ზეითუნის ზეთი – გემოვნებით
- ქათმის მკერდი – 200 გ
მომზადების წესი:
- გაყავით ყურძენი ნახევარში, საჭიროების შემთხვევაში, ამოიღეთ თესლი.
- გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე.
- ქათმის მკერდს გახეხეთ ზეითუნის ზეთით, მარილით და წიწაკით.
- განათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე კანით ზემოთ.
- გამოაცხვეთ 35-40 წუთის განმავლობაში.
- გააცივეთ.
- გაჭერით თეთრი ხორცი კუბებად.
- გაანაწილეთ ნიახურის ღეროები.
- შეურიეთ ხორცი ნიახურს, ყურძენს, მოაყარეთ დაჭრილი ტარხუნა, დაასხით მაიონეზი.
ქათმის სალათი ყურძნით
Comments