ქათმის სალათი ყურძნით და ნიგოზით
ინგრედიენტები:
- ქათმის ფილე – 2 ცალი.
- ნიახური – 2 ღერო
- ხახვი – 1 ს.კ.
- ყურძენი (წითელი, უკურკო) – 1 თაიგული
- ნიგოზი – 1 მუჭა
- მაიონეზი – 1 ჭიქა
- ლიმონის წვენი – 1/2 ც.
- მარილი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- მოვხარშოთ ქათმის მკერდი. იდეალურ შემთხვევაში – ქათმის ბულიონში საშუალო ცეცხლზე 1,5-2 საათის განმავლობაში. ასე რომ, ისინი გამოდიან განსაკუთრებით ნაზი.
- ამოიღეთ პანიდან და გააგრილეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში.
- შემდეგ დაჭერით პატარა კუბებად.
- ნიახური დაჭერით პატარა კუბებად.
- დაჭრილი ხახვი დაამატეთ სალათის თასში.
- დაამატეთ ნიგოზი თასში სალათის დანარჩენ ინგრედიენტებთან.
- სალათას დაამატეთ ჭიქა მაიონეზი.
- შეარჩიეთ მაიონეზი თქვენი გემოვნებით.
- გაწურეთ ლიმონის ნახევარი.
- გემოვნებით დაამატეთ მარილი და პილპილი.
- აურიეთ. სალათი მზად არის!
Comments