ინგრედიენტები:

  • ხახვი – 2 ც.
  • ფქვილი – 1 ჩ.კ.
  • თეთრი ღვინის ძმარი – 1.5 ს.კ.
  • კარაქი – 2 ს.კ.
  • ქინძი – თაიგული
  • ხმელი სუნელი – 1 ჩ.კ.
  • ნიორი – 4 კბილი
  • ზაფრანა – 1/2 ჩ.კ.
  • ნიგოზი – 1 ჭიქა
  • მარილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. მოხარშეთ ქათამი 30 წუთის განმავლობაში. ამოიღეთ და დატოვეთ ბულიონი.
  2. ქათამს 0,5 ს.კ. კარაქი წაუსვით, დაამატეთ მარილი და შეწვით ღუმელში წინასწარ გახურებულ ტემპერატურაზე 190 ° C- მდე, სანამ მომზადდება, დაახლოებით 20 წუთი, მუდმივად გადატრიალეთ და მდნარი ცხიმი გადაასხით.
  3. გააკეთეთ სოუსი. გახეხეთ და წვრილად დაჭერით ხახვი.
  4. გაათბეთ დარჩენილი კარაქი პანში და შეწვით ხახვი, 7 წთ.
  5. თანდათანობით დაამატეთ ფქვილი და მოხარშეთ კიდევ 2 წუთი. ჩაასხით ბულიონში და კარგად აურიეთ.
  6. ბლენდერში მოათავსეთ ნიგოზი, დაამატეთ ხმელი სანელი, ქინძი, ზაფრანა, მარილი და პილპილი.
  7. დაასხით ნარევი ტაფაში ხახვით და დაასხით ძმარი.
  8. გააცხელეთ სოუსი დაბალ სითბოზე 7-8 წუთის განმავლობაში, არ გაუშვათ ის ადუღებამდე.
  9. ქათამი კანისა და ძვლებისგან გაასუფთავეთ, ხორცი დაჭერით პატარა ნაჭრებად.
  10. განათავსეთ სოუსში და გაათბეთ, 5 წთ.
  11. ჩამოიბანეთ და დაჭერით ქინძი. გახეხეთ და დაჭერით ნიორი, ჩაყარეთ საცივში ქინძთან ერთად.
  12. გააცივეთ და შედგით მაცივარში.

ქათმის საცივი

ქათმის საცივი

 

Comments