ქათმის საცივი
ინგრედიენტები:
- ხახვი – 2 ც.
- ფქვილი – 1 ჩ.კ.
- თეთრი ღვინის ძმარი – 1.5 ს.კ.
- კარაქი – 2 ს.კ.
- ქინძი – თაიგული
- ხმელი სუნელი – 1 ჩ.კ.
- ნიორი – 4 კბილი
- ზაფრანა – 1/2 ჩ.კ.
- ნიგოზი – 1 ჭიქა
- მარილი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- მოხარშეთ ქათამი 30 წუთის განმავლობაში. ამოიღეთ და დატოვეთ ბულიონი.
- ქათამს 0,5 ს.კ. კარაქი წაუსვით, დაამატეთ მარილი და შეწვით ღუმელში წინასწარ გახურებულ ტემპერატურაზე 190 ° C- მდე, სანამ მომზადდება, დაახლოებით 20 წუთი, მუდმივად გადატრიალეთ და მდნარი ცხიმი გადაასხით.
- გააკეთეთ სოუსი. გახეხეთ და წვრილად დაჭერით ხახვი.
- გაათბეთ დარჩენილი კარაქი პანში და შეწვით ხახვი, 7 წთ.
- თანდათანობით დაამატეთ ფქვილი და მოხარშეთ კიდევ 2 წუთი. ჩაასხით ბულიონში და კარგად აურიეთ.
- ბლენდერში მოათავსეთ ნიგოზი, დაამატეთ ხმელი სანელი, ქინძი, ზაფრანა, მარილი და პილპილი.
- დაასხით ნარევი ტაფაში ხახვით და დაასხით ძმარი.
- გააცხელეთ სოუსი დაბალ სითბოზე 7-8 წუთის განმავლობაში, არ გაუშვათ ის ადუღებამდე.
- ქათამი კანისა და ძვლებისგან გაასუფთავეთ, ხორცი დაჭერით პატარა ნაჭრებად.
- განათავსეთ სოუსში და გაათბეთ, 5 წთ.
- ჩამოიბანეთ და დაჭერით ქინძი. გახეხეთ და დაჭერით ნიორი, ჩაყარეთ საცივში ქინძთან ერთად.
- გააცივეთ და შედგით მაცივარში.
ქათმის საცივი
ქათმის საცივი
Comments