ინგრედიენტები:

  • წყალი – 1 ჭიქა
  • მარილი – 2 ჩ.კ.
  • მცენარეული ზეთი – 1.5 ს.კ
  • მარილი – 1/4 ჩ.კ.
  • თაფლი – 1 ჩ.კ.
  • პაპრიკა – 1.5 ს.კ.
  • ნიგოზი – 1/4 ჩ.კ.
  • ნიორი – 3 კბილი

მომზადების წესი:

  1. დაასხით მარილი (2 ჩ.კ.) ჭიქა წყალში. ჩამოიბანეთ ქათმის ფილე და ჩაასხით მარილიან წყალში (ხორცი მთლიანად უნდა დაიფაროს წყლით) და დატოვეთ გრილ ადგილას მინიმუმ 3 საათის განმავლობაში, ან უკეთესია ღამით ან დღის განმავლობაში.
  2. ამოიღეთ ფილე, ჩამოიბანეთ. გადაუკარით მჭიდრო ძაფით (ეს ხელს შეუწყობს ხორცს შეინარჩუნოს ფორმა მისი გამოცხობისას).
  3. მოამზადეთ ნარევი რომ წაუსვათ, აურიეთ ზეთი, დაჭრილი ნიორი, მარილი, პაპრიკა, თაფლი და ჯავზი.
  4. გადაკრული მკერდი თანაბრად ნაზავი წაუსვით.
  5. საცხობი ფილე შეგიძლიათ მოათავსოთ კილიტაზე, პერგამენტის ქაღალდზე, შეგიძლიათ ცეცხლგამძლე ფორმაში.
  6. ხორცი მოათავსეთ ცხელ ღუმელში.
  7. აცხვეთ 250 გრადუსზე 15-20 წუთის განმავლობაში. დატოვეთ ხორცი ღუმელში, სანამ იგი სრულად არ გაგრილდება. როდესაც გაცივდა, უკეთეს ფორმას ინარჩუნებს.

ქათმის ფილეს პასტრომა

ქათმის ფილეს პასტრომა

 

Comments