ინგრედიენტები:

  • პომიდორი – 1 კგ
  • ქათამი – 1 კგ
  • ტომატის პასტა – 2 ს.კ.
  • ხახვი – 500 გ
  • ნიორი – 4 კბილი
  • ხმელი სუნელი – 1 ჩ.კ.
  • ქინძი – 1 ჩ.კ.
  • ზაფრანა – 1 ჩ.კ.
  • კარაქი – 1 ს.კ.
  • მარილი – გემოვნებით
  • მცენარეული ზეთი – 1 ს.კ.
  • დაფქული წითელი წიწაკა – გემოვნებით
  • ლიმონი – 1 ც.
  • კარტოფილი – 1 კგ
  • ახალი წითელი წიწაკა – 1 ც.

მომზადების წესი:

  1. ქათამი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად (თითო პორციაზე 3-4), ჩავდოთ საცხობ ფორმაში ან ღრმა პანში, დაასხით მცენარეული ზეთი და შეწვით სახურავის ქვეშ.
  2. სანამ ქათამი მომზადდება, წვრილად დაჭერით და აურიეთ პომიდორი (შეგიძლიათ გახეხოთ კოლანდერის მეშვეობით), ტომატის პასტის დამატებით.
  3. ქათმის წვენი გადაწურეთ ცალკე თასში. დაუმატეთ კარაქი, დაჭრილი ხახვი, წიწაკა, სანელებლები, ნიორი და შეწვით, ძალიან ხშირად აურიეთ.
  4. ქათამს დაუმატეთ ძალიან ცხელი წვენი და პომიდორი. თუ სოუსი მცირეა, დაამატეთ ცხელი წყალი ან ბულიონი ისე, რომ თხევადი დაფაროს ქათმის ნაჭრები.
  5. დახურეთ სახურავი მჭიდროდ, შეამცირეთ სითბო (ოდნავ უნდა ავურიოთ). ხახვი, წიწაკა და პომიდორი თითქმის უნდა დაიშალოს ბოლოს, და ქათამი უნდა დარჩეს ძვლების უკან.

ქათმის ჩახოხბილი

ქათმის ჩახოხბილი

 

Comments