ქათმის ჩახოხბილი
ინგრედიენტები:
- პომიდორი – 1 კგ
- ქათამი – 1 კგ
- ტომატის პასტა – 2 ს.კ.
- ხახვი – 500 გ
- ნიორი – 4 კბილი
- ხმელი სუნელი – 1 ჩ.კ.
- ქინძი – 1 ჩ.კ.
- ზაფრანა – 1 ჩ.კ.
- კარაქი – 1 ს.კ.
- მარილი – გემოვნებით
- მცენარეული ზეთი – 1 ს.კ.
- დაფქული წითელი წიწაკა – გემოვნებით
- ლიმონი – 1 ც.
- კარტოფილი – 1 კგ
- ახალი წითელი წიწაკა – 1 ც.
მომზადების წესი:
- ქათამი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად (თითო პორციაზე 3-4), ჩავდოთ საცხობ ფორმაში ან ღრმა პანში, დაასხით მცენარეული ზეთი და შეწვით სახურავის ქვეშ.
- სანამ ქათამი მომზადდება, წვრილად დაჭერით და აურიეთ პომიდორი (შეგიძლიათ გახეხოთ კოლანდერის მეშვეობით), ტომატის პასტის დამატებით.
- ქათმის წვენი გადაწურეთ ცალკე თასში. დაუმატეთ კარაქი, დაჭრილი ხახვი, წიწაკა, სანელებლები, ნიორი და შეწვით, ძალიან ხშირად აურიეთ.
- ქათამს დაუმატეთ ძალიან ცხელი წვენი და პომიდორი. თუ სოუსი მცირეა, დაამატეთ ცხელი წყალი ან ბულიონი ისე, რომ თხევადი დაფაროს ქათმის ნაჭრები.
- დახურეთ სახურავი მჭიდროდ, შეამცირეთ სითბო (ოდნავ უნდა ავურიოთ). ხახვი, წიწაკა და პომიდორი თითქმის უნდა დაიშალოს ბოლოს, და ქათამი უნდა დარჩეს ძვლების უკან.
ქათმის ჩახოხბილი
ქათმის ჩახოხბილი
Comments