ინგრედიენტები:

  • კარაქი – 30 გრ
  • კარტოფილი – 500 გრ
  • რძე – 150 მლ
  • მშრალი ხილი – 150 გრ
  • პირშუშხა – 3 ს.კ.
  • ნიგოზი – 1 ჩ.კ.
  • მარილი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. მშრალი ხილი ცივ წყალში დატოვეთ 1 საათის განმავლობაში, შემდეგ გაწურეთ და ამოიღეთ თესლი.
  2. ხილი მოათავსეთ პანში, შეავსეთ ბულიონით და მოხარშეთ მოცულობის ერთი მესამედით.
  3. გახეხეთ და მოხარშეთ კარტოფილი, სანამ ბოლომდე არ მოხარშავთ მარილიან წყალში.
  4. დაამატეთ კრემისებური პირშუშხა და თბილი რძე, გააკეთეთ პიურე.
  5. დაამატეთ ხილის სოუსში ნიგოზი, მარილი და პილპილი, დაამატეთ ზეთი და აურიეთ.
Comments