ინგრედიენტები:

  • ქლიავი – 8-10 ცალი.
  • შაქარი – 200 გ.
  • კვერცხი – 1 ც.
  • ლიმონის წვენი – 1/2 ც.

მომზადების წესი:

  1. ქლიავს მოაშორეთ თესლები, დაჭერით 4 ნაწილად.
  2. დაასხით მათ 100 გრ შაქარი და გააგზავნეთ ორთქლის აბანოზე 30 წუთის განმავლობაში, რათა მათ წვენი გამოუშვან.
  3. შემდეგ ძაფის გამოყენებით გაკეცეთ. უნდა მიიღოთ დაახლოებით 300 მლ წვენი.
  4. გააცხელეთ დარჩენილი შაქარი 100 მლ მდუღარე წყალში და დაამატეთ სიროფი ქლიავის წვენში.
  5. სცემეთ კვერცხის თეთრი, დაამატეთ მასში ლიმონის წვენი და დაასხით ნარევი ქლიავის წვენში. საჭიროების შემთხვევაში, დაამატეთ მეტი შაქრის სიროფი.
  6. გამოიყენეთ ნაყინის მწარმოებელი, ან უბრალოდ გააგზავნეთ ქლიავის წვენი მაცივარში 2-3 საათის განმავლობაში, ჩანგლით აურიეთ იგი ყოველ 30 წუთში.

ქლიავის სორბეტი

ქლიავის სორბეტი

 

Comments