ქლიავის სორბეტი
ინგრედიენტები:
- ქლიავი – 8-10 ცალი.
- შაქარი – 200 გ.
- კვერცხი – 1 ც.
- ლიმონის წვენი – 1/2 ც.
მომზადების წესი:
- ქლიავს მოაშორეთ თესლები, დაჭერით 4 ნაწილად.
- დაასხით მათ 100 გრ შაქარი და გააგზავნეთ ორთქლის აბანოზე 30 წუთის განმავლობაში, რათა მათ წვენი გამოუშვან.
- შემდეგ ძაფის გამოყენებით გაკეცეთ. უნდა მიიღოთ დაახლოებით 300 მლ წვენი.
- გააცხელეთ დარჩენილი შაქარი 100 მლ მდუღარე წყალში და დაამატეთ სიროფი ქლიავის წვენში.
- სცემეთ კვერცხის თეთრი, დაამატეთ მასში ლიმონის წვენი და დაასხით ნარევი ქლიავის წვენში. საჭიროების შემთხვევაში, დაამატეთ მეტი შაქრის სიროფი.
- გამოიყენეთ ნაყინის მწარმოებელი, ან უბრალოდ გააგზავნეთ ქლიავის წვენი მაცივარში 2-3 საათის განმავლობაში, ჩანგლით აურიეთ იგი ყოველ 30 წუთში.
ქლიავის სორბეტი
ქლიავის სორბეტი
Comments