ღვეზელი ორაგულით და ისპანახით
ინგრედიენტები:
- ორაგული – 200 გრ
- ისპანახი – 200 გრ
- სალათი – 100 გ
- ნაღები – 60 მლ
- სეზამი – 40 გ
- ფაფის საკონდიტრო ნაწარმი – 250 გრ
- ფქვილი – 50 გრ
- კვერცხი – 1 ც.
- მარილი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- დაჭერით ისპანახი და სალათის ფოთლები დიდი ზოლებით. შეწვით მათ მშრალ თაფაზე, რომ ამოიღონ მწვანილი.
- ჩაასხით თასში, დაამატეთ ცოტა მარილი, წიწაკა და 1 ს.კ. ნაღები.
- შევსებაში დაამატეთ დამარილებული ორაგული და სეზამის პინჩი. აურიეთ ყველაფერი.
- აიღეთ ცომი, გაჭერით იგი კვადრატებად, დაამატეთ შევსება და შექმენით ღვეზელები.
- გაჭერით არათანაბარი კიდეები და მოათავსეთ ღვეზელები დაფქულ საცხობ ფირფიტაზე და გაზეთეთ ისინი კვერცხის გულის და ნაღების ნარევით.
- ზემოდა დაყარეთ სეზამის თესლი. მოათავსეთ საცხობი უჯრა ღვეზელებთან და წინასწარ გააცხელეთ ღუმელში და გამოაცხვეთ სანამ ოქროსფერი გახდება.
ღვეზელი ორაგულით და ისპანახით
ღვეზელი ორაგულით და ისპანახით
Comments