ინგრედიენტები:

  • ორაგული – 200 გრ
  • ისპანახი – 200 გრ
  • სალათი – 100 გ
  • ნაღები – 60 მლ
  • სეზამი – 40 გ
  • ფაფის საკონდიტრო ნაწარმი – 250 გრ
  • ფქვილი – 50 გრ
  • კვერცხი – 1 ც.
  • მარილი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. დაჭერით ისპანახი და სალათის ფოთლები დიდი ზოლებით. შეწვით მათ მშრალ თაფაზე, რომ ამოიღონ მწვანილი.
  2. ჩაასხით თასში, დაამატეთ ცოტა მარილი, წიწაკა და 1 ს.კ. ნაღები.
  3. შევსებაში დაამატეთ დამარილებული ორაგული და სეზამის პინჩი. აურიეთ ყველაფერი.
  4. აიღეთ ცომი, გაჭერით იგი კვადრატებად, დაამატეთ შევსება და შექმენით ღვეზელები.
  5. გაჭერით არათანაბარი კიდეები და მოათავსეთ ღვეზელები დაფქულ საცხობ ფირფიტაზე და გაზეთეთ ისინი კვერცხის გულის და ნაღების ნარევით.
  6. ზემოდა დაყარეთ სეზამის თესლი. მოათავსეთ საცხობი უჯრა ღვეზელებთან და წინასწარ გააცხელეთ ღუმელში და გამოაცხვეთ სანამ ოქროსფერი გახდება.

ღვეზელი ორაგულით და ისპანახით

ღვეზელი ორაგულით და ისპანახით

 

Comments