ღვეზელი ორაგულით და ისპანახით
ინგრედიენტები:
- ისპანახი – თაიგული
- კარაქი – 20 გრ
- დამარილებული ორაგული – 300 გრ
- მყარი ყველი – 100 გ
- კვერცხი – 3 ცალი.
- რძე – 130 მლ
- მცენარეული ზეთი – 80 მლ
- ფქვილი – 150 გ
- გამაფხვიერებელი – 1 ჩ.კ.
- მარილი გემოვნებით
მომზადების წესი:
- განათავსეთ ისპანახი ცივ წყალში, შემდეგ ჩამოიბანეთ და გაამშრალეთ.
- დაჭერით ისპანახი და მოამზადეთ კარაქში დაახლოებით 4 წუთით.
- ცალკე ტაფაში მოაყარეთ ორაგულის ნაჭრები.
- სცემეთ კვერცხები რძით და მცენარეული ზეთით.
- დაამატეთ ფქვილი და გამაფხვიერებელი და გახეხეთ თხელი ცომი.
- შეუთავსეთ ისპანახი, ორაგული და გახეხილი ყველი ერთად.
- შეურიეთ ცომს და დაასხით ფორმაში, წინასწარ დაფარული პერგამენტით.
- ღვეზელი გამოაცხეთ ღუმელში 180 გრადუსის ტემპერატურაზე.
ღვეზელი ორაგულით და ისპანახით
ღვეზელი ორაგულით და ისპანახით
Comments