ინგრედიენტები:

  • ფქვილი – 2 ს.კ. + 2 ჩ.კ.
  • წყალი – 1 ს.კ.
  • მშრალი საფუარი – 1 ჩ.კ.
  • მარილი – 1 ჩ.კ.
  • მცენარეული ზეთი – 3 ს.კ.
  • წიწიბურა – 1 ს.კ.
  • გამხმარი სოკო – 1/2 ჩიქა
  • ხახვი – 1 ც.
  • მარილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. მეოთხედი ჭიქა წყალში დაამატეთ გამხმარი საფუარი, შაქარი და 2 ჩაის კოვზი ფქვილი.
  2. ყველაფერი თანაბრად აურიეთ ერთგვაროვან მასამდე, სიმსივნის გარეშე და დატოვეთ თბილ ადგილას 15-20 წუთის განმავლობაში.
  3. ჩაასხით ფქვილი თასში, დაამატეთ მარილი, აურიეთ. გააკეთეთ ხვრელი ფქვილის ლულის ცენტრში და დაასხით საფუარის ნარევი და დარჩენილი წყალი.
  4. ჩაყარეთ რბილი, წებოვანი ცომი, პროცესში მცენარეული ზეთის დაამატეთ.
  5. დაფარეთ თასი ცომით და დატოვეთ თბილ ადგილას, რომ გაიზარდოს 2-3 ჯერ.
  6. წინასწარ გაჟღენთეთ მშრალი სოკო ცივ წყალში.
  7. ჩამოიბანეთ სოკო გაშვებული წყლის ქვეშ და ზედმიწევნით გამოწურეთ დარჩენილი წყალი, შეავსეთ სოკო და მოხარშეთ მომზადებამდე (დაახლოებით 20 წუთი).
  8. გააცხელეთ მოხარშული სოკო და წვრილად დაჭერით.
  9. მოხარშეთ წიწიბურის ფაფა. ხახვი დაჭერით და გამოაცხვეთ მცენარეულ ზეთში, სანამ გამჭვირვალე გახდება.
  10. დაამატეთ დაჭრილი სოკო. დაამატეთ წიწიბურის ფაფა, მარილი, აურიეთ და გაგრილეთ.
  11. ცომი მოათავსეთ ფქვილით დაფქულ ფირფიტაზე. ცომისგან ბურთი გააკეთეთ, შემდეგ ბრტყელი გააკეთეთ.
  12. განათავსეთ შევსება ცენტრში და ოდნავ გაამკაცრეთ. ცომის დაბოლოები შეაგროვეთ და დახურეთ შევსება.
  13. ცომი შევსებით სავსე სასურველი სისქემდე გააფართოვეთ. ცომი გამოაცხვეთ. დადგით პერგამენტის დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე.
  14. გამოაცხვეთ 200 – 210 გრადუსამდე, სანამ გახურდება, დაახლოებით 10 წუთი. საცხობიდან მცენარეული ზეთით შეზეთეთ.
Comments