ღვეზელი წიწიბურით
ინგრედიენტები:
- ცომი საკონდიტრო – 1 პაკეტი.
- მოხარშული წიწიბურა – 200 გრ
- კვერცხი – 1 ც.
- კვერცხი მოხარშული – 2 ც.
- კარაქი – 4 ს.კ.
- მარილი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- წიწიბურის ფაფა, კვერცხი შეურიეთ 2 სუფრის კოვზს კარაქს, მარილს და წიწაკას.
- გააცხელეთ ღუმელი 220 ° C- მდე. სცემეთ კვერცხი.
- გააცალეთ ცომი 0,5 სმ სისქის ფენით, ამოჭერით ფორმა, გააცალეთ ნაცემი კვერცხით, განათავსეთ შევსება შუაზე და გააკეთეთ ღვეზელები.
- გაზეთეთ საცხობ ფირფიტას დარჩენილი კარაქით, მოაყარეთ ღვეზელები ერთმანეთისგან 1-2 სმ-ის დაშორებით.
- გამოაცხვეთ ღუმელში, სანამ არ გახურდება.
Comments