ღორის რულეტი ყველით და სოკოთი
ინგრედიენტები:
- ღორის (ლოყა ან კისერი) – 1 კგ
- მარილი, წიწაკა
- ნიორი – 1 კბილი
- სოკო – 300 გ
- ხახვი – 1 ც.
- მცენარეული ზეთი – შემწვისთვის
- მყარი ყველი – 100 გ
მომზადების წესი:
- ხორცი მოათავსეთ საჭრელ დაფაზე. ცენტრში ვაკეთებთ ჭრილობას ბოჭკოების გასწვრივ, არ მივაღწევთ ბოლოში 1/2 სმ.
- გააკეთეთ ღრმა განივი ჭრილობები ფორმირების ნაჭრების შიგნით მარჯვნივ და მარცხნივ, გასწვრივ და არ მიაღწიოთ თითოეულ ზღვარს 1/2 სმ. ვხსნით ხორცის ნაჭერს წიგნის მსგავსად.
- გავჭრათ სქელი ადგილები, ასეთის არსებობის შემთხვევაში, დაფარეთ ხორცი საკვებ პარკში და დავარტყოთ ჩაქუჩით ისე, რომ ფენის სისქე 1.5-2 სმ იყოს.
- დაამატეთ მარილი და პილპილი, გადაუსვით ნიორი.
- გარეცხეთ სოკო, დაჭერით კუბებით და შეწვით სანამ ოქროსფერი გახდება.
- წვრილად დაჭერით ხახვი და გაწურეთ. სოკოს, მარილს და პილპილს აურიეთ.
- ხორცზე მოათავსეთ სოკოს შიგთავსი და გახეხილი ყველი.
- ჩვენ ვაქცევთ მათ რულონებად და ვასხამთ მას კულინარიული ძაფით.
- გადაწურეთ რულეტი ყველა მხრიდან, სანამ ოქროსფერი არ გახდება, გადაიტანეთ საცხობ ფირფიტაზე.
- გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ 180 C ღუმელში 1,5 საათის განმავლობაში.
- როდესაც ხორცი ვარდისფერია, დაფარით კილიტა და გააგრძელეთ გამომცხვა სანამ მოხარშდება.
ღორის რულეტი ყველით და სოკოთი
ღორის რულეტი ყველით და სოკოთი
Comments