ინგრედიენტები:

  • ღორის (ლოყა ან კისერი) – 1 კგ
  • მარილი, წიწაკა
  • ნიორი – 1 კბილი
  • სოკო – 300 გ
  • ხახვი – 1 ც.
  • მცენარეული ზეთი – შემწვისთვის
  • მყარი ყველი – 100 გ

მომზადების წესი:

  1. ხორცი მოათავსეთ საჭრელ დაფაზე. ცენტრში ვაკეთებთ ჭრილობას ბოჭკოების გასწვრივ, არ მივაღწევთ ბოლოში 1/2 სმ.
  2. გააკეთეთ ღრმა განივი ჭრილობები ფორმირების ნაჭრების შიგნით მარჯვნივ და მარცხნივ, გასწვრივ და არ მიაღწიოთ თითოეულ ზღვარს 1/2 სმ. ვხსნით ხორცის ნაჭერს წიგნის მსგავსად.
  3. გავჭრათ სქელი ადგილები, ასეთის არსებობის შემთხვევაში, დაფარეთ ხორცი საკვებ პარკში და დავარტყოთ ჩაქუჩით ისე, რომ ფენის სისქე 1.5-2 სმ იყოს.
  4. დაამატეთ მარილი და პილპილი, გადაუსვით ნიორი.
  5. გარეცხეთ სოკო, დაჭერით კუბებით და შეწვით სანამ ოქროსფერი გახდება.
  6. წვრილად დაჭერით ხახვი და გაწურეთ. სოკოს, მარილს და პილპილს აურიეთ.
  7. ხორცზე მოათავსეთ სოკოს შიგთავსი და გახეხილი ყველი.
  8. ჩვენ ვაქცევთ მათ რულონებად და ვასხამთ მას კულინარიული ძაფით.
  9. გადაწურეთ რულეტი ყველა მხრიდან, სანამ ოქროსფერი არ გახდება, გადაიტანეთ საცხობ ფირფიტაზე.
  10. გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ 180 C ღუმელში 1,5 საათის განმავლობაში.
  11. როდესაც ხორცი ვარდისფერია, დაფარით კილიტა და გააგრძელეთ გამომცხვა სანამ მოხარშდება.

ღორის რულეტი ყველით და სოკოთი

ღორის რულეტი ყველით და სოკოთი

 

Comments