ინგრედიენტები:

  • ღურკანას ფილე – 400 გრ
  • კარაქი – 2 ს.კ.
  • ლიმონის წვენი – 0,5 ც.
  • მარილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. დადნეთ ღურკანას ფილე, ჩამოიბანეთ, გაშრეთ პირსახოცით და გაჭერით 4 იდენტურ ნაჭრებად.
  2. თევზის ნაჭრები კანით ქვევით წვრილ თასში დადეთ, მარილი დაამატეთ და დაასხით ცხელი წყლით ისე, რომ თევზი დაფაროს 1 სმ-ით.
  3. მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ 10 წუთის განმავლობაში დადგით დაბალ სითბოზე.
  4. ამოიღეთ სითბოდან და დატოვეთ 10 წუთი.
  5. ამოიღეთ ბულიონიდან თევზის ნაჭრები და მოათავსეთ თეფშზე.
  6. სოუსისთვის, ლიმონის წვენი დაასხით მდნარ კარაქში და აურიეთ.

ღურკანას ფილე

 

Comments