ღურკანას ფილე
ინგრედიენტები:
- ღურკანას ფილე – 400 გრ
- კარაქი – 2 ს.კ.
- ლიმონის წვენი – 0,5 ც.
- მარილი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- დადნეთ ღურკანას ფილე, ჩამოიბანეთ, გაშრეთ პირსახოცით და გაჭერით 4 იდენტურ ნაჭრებად.
- თევზის ნაჭრები კანით ქვევით წვრილ თასში დადეთ, მარილი დაამატეთ და დაასხით ცხელი წყლით ისე, რომ თევზი დაფაროს 1 სმ-ით.
- მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ 10 წუთის განმავლობაში დადგით დაბალ სითბოზე.
- ამოიღეთ სითბოდან და დატოვეთ 10 წუთი.
- ამოიღეთ ბულიონიდან თევზის ნაჭრები და მოათავსეთ თეფშზე.
- სოუსისთვის, ლიმონის წვენი დაასხით მდნარ კარაქში და აურიეთ.
ღურკანას ფილე
Comments