ყაბაყის რულეტები
ინგრედიენტები:
- ყაბაყი – 1 ც.
- კვერცხი – 1 ც.
- სემოლინა – 3 ს.კ.
- ფქვილი – 2 ს.კ.
- მარილი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
- ყველი – 100 გრ
- ფარში – 100 გრ
- ხახვი – 2 ც.
- ზარის წიწაკა – 1 ც.
- სოკო – 50 გრ
მომზადების წესი:
- ყაბაყი ღრიალზე უხეშად დაჭერით, დაამატეთ კვერცხი, ფქვილი, მარილი და პილპილი გემოვნებით.
- აურიეთ ისე, რომ ცომი ბლინების მსგავსი გახადოთ.
- გამოაცხვეთ ამ მასიდან 3 ბლინი. იმისათვის, რომ მათგან ადვილად გავაკეთოთ რულეტები, ჩვენ მეორე მხარეს ბოლომდე არ ვცხობთ.
- მოამზადეთ შევსება: ხახვი დაჭერით კუბიკებად და მსუბუქად შეწვით 2-3 წუთის განმავლობაში, შემდეგ დაამატეთ ზარის წიწაკა დაჭრილი ნახევარ რგოლებში.
- კვლავ შეწვით რამდენიმე წუთი, რომ წიწაკა რბილი იყოს.
- ამოიღეთ სითბოდან და გადაიტანეთ ფარშთან თასში, დაამატეთ მწნილი სოკო, მარილი და პილპილი გემოვნებით (შეგიძლიათ დაამატოთ წვრილად დაჭრილი კამა).
- ყაბაყის ბლინებზე დადეთ შევსება და გადააკეთეთ რულეტებად, რომლებიც შემდეგ დადეთ ბოსტნეულის ზეთით გაცხელებულ საცხობ ფირფიტაზე, დაყარეთ გახეხილი ყველი და შედგით ღუმელში წინასწარ გახურებულ 200 ° C ტემპერატურაზე 5-10 წუთის განმავლობაში.
ყაბაყის რულეტები
ყაბაყის რულეტები
Comments