ინგრედიენტები:

  • ყაბაყი – 1 ც.
  • კვერცხი – 1 ც.
  • სემოლინა – 3 ს.კ.
  • ფქვილი – 2 ს.კ.
  • მარილი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით
  • ყველი – 100 გრ
  • ფარში – 100 გრ
  • ხახვი – 2 ც.
  • ზარის წიწაკა – 1 ც.
  • სოკო – 50 გრ

მომზადების წესი:

  1. ყაბაყი ღრიალზე უხეშად დაჭერით, დაამატეთ კვერცხი, ფქვილი, მარილი და პილპილი გემოვნებით.
  2. აურიეთ ისე, რომ ცომი ბლინების მსგავსი გახადოთ.
  3. გამოაცხვეთ ამ მასიდან 3 ბლინი. იმისათვის, რომ მათგან ადვილად გავაკეთოთ რულეტები, ჩვენ მეორე მხარეს ბოლომდე არ ვცხობთ.
  4. მოამზადეთ შევსება: ხახვი დაჭერით კუბიკებად და მსუბუქად შეწვით 2-3 წუთის განმავლობაში, შემდეგ დაამატეთ ზარის წიწაკა დაჭრილი ნახევარ რგოლებში.
  5. კვლავ შეწვით რამდენიმე წუთი, რომ წიწაკა რბილი იყოს.
  6. ამოიღეთ სითბოდან და გადაიტანეთ ფარშთან თასში, დაამატეთ მწნილი სოკო, მარილი და პილპილი გემოვნებით (შეგიძლიათ დაამატოთ წვრილად დაჭრილი კამა).
  7. ყაბაყის ბლინებზე დადეთ შევსება და გადააკეთეთ რულეტებად, რომლებიც შემდეგ დადეთ ბოსტნეულის ზეთით გაცხელებულ საცხობ ფირფიტაზე, დაყარეთ გახეხილი ყველი და შედგით ღუმელში წინასწარ გახურებულ 200 ° C ტემპერატურაზე 5-10 წუთის განმავლობაში.

ყაბაყის რულეტები

ყაბაყის რულეტები

 

Comments