ინგრედიენტები:

  • ფქვილი – 3 ს.კ.
  • წიწაკა – გემოვნებით
  • ყაბაყი – 2 ცალი.
  • ნიორი – 3 კბილი
  • მარილი – გემოვნებით
  • კვერცხი – 1 ც.
  • ქინძი – 0.5 თაიგული
  • მცენარეული ზეთი – 4 ს.კ.

მომზადების წესი:

  1. ყაბაყი კარგად გახეხეთ პატარა ღრიალზე, გადაასხით წვენი.
  2. დაამატეთ კვერცხი, ფქვილი შერეული გამაფხვიერებელს, მაიონეზი, მარილი და კარგად ავურიოთ.
  3. მიღებული მასა უნდა მივიღოთ ისეთი თანმიმდევრულობის, როგორც ჩვეულებრივი ბლინები.
  4. მიღებული მასა პატარა ნაწილებში გაავრცელეთ ცხელ ცეცხლზე შემწვარ საცხობ ზეწარზე, და გაწურეთ ბლინები ორივე მხრიდან, სანამ ოქროსფერი გახდება.