ინგრედიენტები:

  • კარტოფილი – 300 გრ
  • ყაბაყი – 400 გ
  • სტაფილო – 1 ც.
  • ხახვი – 1 ც.
  • მცენარეული ზეთი – 2 ს.კ.
  • მარილი – გემოვნებით
  • შავი პილპილი – გემოვნებით
  • სანელებლები – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. კანი გაჭერით კარტოფილს, სტაფილოს, ხახვს, ყაბაყს და გარეცხეთ.
  2. გახეხეთ სტაფილო და ხახვი ბლენდერში და დაჭერით კარტოფილი და ყაბბაყი კუბებად ან თვითნებური ფორმის პატარა ნაჭრებად.
  3. დადგით ცეცხლზე მარილიანი წყალი და მიიყვანეთ ადუღებამდე.
  4. ჩაყარეთ კარტოფილი და ყაბაყყი მდუღარე წყალში.
  5. მცენარეულ ზეთში შეწვით ხახვი და სტაფილო, სანამ ხახვი არ გახდება ოქროსფერი.
  6. დაამატეთ ბოსტნეულის ბულიონში.
  7. როდესაც კარტოფილი მზადყოფნას მიაღწევს, ბოსტნეული ბულიონით ერთად ბლენდერში გაგზავნეთ.
  8. დაამატეთ მარილი, წიწაკა, დაამატეთ სუნელები და მწვანილი გემოვნებით.

ყაბაყი

 

Comments