ინგრედიენტები:

  • ნიორი – 2 კბილი
  • ჯანჯაფილის ფესვი – 2 სმ
  • სანელებლების ნაზავი tandoori masala – 1 ს.კ.
  • ჩილის ფხვნილი – 1 ჩ.კ.
  • ლიმნის წვენი – ½ ლიმონი
  • ნატურალური იოგურტი – 150 გრ
  • ყვავილოვანი კომბოსტო – 1 ცალი საშუალო ზომის
  • ზეითუნის ზეთი
  • ჩილის ფანტელები
  • ზღვის მარილი

მომზადების წესი:

  1. გახეხეთ ჯანჯაფილი და ნიორი და აურიეთ tandoori masala-ს და ჩილის ფხვნილს.
  2. დაამატეთ ლიმონის წვენი და კარგად აურიეთ.
  3. შემდეგ დაამატეთ იოგურტი და მარილი და კვლავ კარგად აურიეთ.
  4. გაანაწილეთ ყვავილოვანი კომბოსტო იოგურტის მარინადით და დატოვეთ მარინადში ნახევარი საათის განმავლობაში 12 საათამდე.
  5. გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე.
  6. განათავსეთ კომბოსტო საცხობ ფირფიტაზე და დაასხით დარჩენილი მარინადი.
  7. გამოაცხვეთ კომბოსტო 35-40 წუთის განმავლობაში.
Comments