გამომცხვარი ყვავილოვანი კომბოსტო
ინგრედიენტები:
- ნიორი – 2 კბილი
- ჯანჯაფილის ფესვი – 2 სმ
- სანელებლების ნაზავი tandoori masala – 1 ს.კ.
- ჩილის ფხვნილი – 1 ჩ.კ.
- ლიმნის წვენი – ½ ლიმონი
- ნატურალური იოგურტი – 150 გრ
- ყვავილოვანი კომბოსტო – 1 ცალი საშუალო ზომის
- ზეითუნის ზეთი
- ჩილის ფანტელები
- ზღვის მარილი
მომზადების წესი:
- გახეხეთ ჯანჯაფილი და ნიორი და აურიეთ tandoori masala-ს და ჩილის ფხვნილს.
- დაამატეთ ლიმონის წვენი და კარგად აურიეთ.
- შემდეგ დაამატეთ იოგურტი და მარილი და კვლავ კარგად აურიეთ.
- გაანაწილეთ ყვავილოვანი კომბოსტო იოგურტის მარინადით და დატოვეთ მარინადში ნახევარი საათის განმავლობაში 12 საათამდე.
- გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე.
- განათავსეთ კომბოსტო საცხობ ფირფიტაზე და დაასხით დარჩენილი მარინადი.
- გამოაცხვეთ კომბოსტო 35-40 წუთის განმავლობაში.
Comments