ყველის სოუსი ჩედდერით
ინგრედიენტები:
- ჩედდერის ყველი, გახეხილი – 200 გრ
- კარაქი – 2 ს.კ.
- ხორბლის ფქვილი – 2 ს.კ.
- მდოგვის ფხვნილი – 1/2 ჩ / კ.
- რძე – 100 მლ
- მარილი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- დადნეთ კარაქი, დაამატეთ ფქვილი და მდოგვის ფხვნილი.
- თანდათანობით გაათბეთ საშუალო სითბოზე და მუდმივად აურიეთ, დაასხით რძეში.
- გააცხელეთ სოუსი ძალიან დაბალ ცეცხლზე, სანამ ცოტა არ გასქელდება.
- დაამატეთ გახეხილი ყველი და აურიეთ, დაელოდეთ სანამ ის მთლიანად არ დადნება.
- დაამატეთ ყველის სოუსში მარილი და პილპილი.
ყველის სოუსი ჩედდერით
Comments