ინგრედიენტები:

  • ჩედდერის ყველი, გახეხილი – 200 გრ
  • კარაქი – 2 ს.კ.
  • ხორბლის ფქვილი – 2 ს.კ.
  • მდოგვის ფხვნილი – 1/2 ჩ / კ.
  • რძე – 100 მლ
  • მარილი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. დადნეთ კარაქი, დაამატეთ ფქვილი და მდოგვის ფხვნილი.
  2. თანდათანობით გაათბეთ საშუალო სითბოზე და მუდმივად აურიეთ, დაასხით რძეში.
  3. გააცხელეთ სოუსი ძალიან დაბალ ცეცხლზე, სანამ ცოტა არ გასქელდება.
  4. დაამატეთ გახეხილი ყველი და აურიეთ, დაელოდეთ სანამ ის მთლიანად არ დადნება.
  5. დაამატეთ ყველის სოუსში მარილი და პილპილი.

ყველის სოუსი ჩედდერით

 

Comments