ამერიკული ყველის ფუნთუშები
ინგრედიენტები:
- ხორბლის ფქვილი – 375 გ
- მშრალი საფუარი – 7 გ
- მარილი – 1 ჩ.კ.
- შაქარი – 1 ჩ.კ.
- წყალი – 250 მლ
- ყველი – 200 გ
- კვერცხის გული – 1 ც.
- რძე – 1 ს.კ.
მომზადების წესი:
- გააცხელეთ ღუმელი 200–220° C-მდე.
- დიდ თასში შეურიეთ 2 ჭიქა ფქვილი, გამაფხვიერებელი, საცხობი სოდა, მარილი და პილპილი.
- გახეხეთ ნაღების კარაქი ბლენდერით.
- შეურიეთ შრატსა და ყველს და დაამატეთ დიდ თასში.
- ხელებზე ოდნავ ფქვილი დაასხით და ცომი აურიეთ თასში.
- ცომი ხელზე არ უნდა დაიხაროს.
- თუ ის კიდევ იხრება, დაამატეთ 1/4 ჭიქა ფქვილი და კვლავ აურიეთ.
- ცომი მოათავსეთ ფქვილით გადაწურულ ზედაპირზე, გააკეთეთ გრძელი სქელი ძეხვის ფორმა და დანით მცირე ზომის ნაჭრებად დაჭერით.
- მიღებულ მასას მრგვალი ფორმა მიეცით და განათავსეთ იგი ცხიმწასმულ საცხობ ფირფიტაზე.
- ფუნთუშებს წაუსვით მდნარი კარაქი.
- განათავსეთ ისინი ღუმელში და გამოაცხვეთ 18-20 წუთის განმავლობაში, სანამ არ გახდება ოქროსფერი.
ყველის ფუნთუშები
ყველის ფუნთუშები
Comments