ინგრედიენტები:

  • წყალი – 2 ლ
  • მდნარი ყველი – 3 ც.
  • ხახვი – 1 ც.
  • კარტოფილი – 5 ცალი.
  • სტაფილო – 1 ც.
  • ნიორი – 1 კბილი.
  • სანელებლები – გემოვნებით
  • მწვანილი – გემოვნებით
  • არაჟანი – 1 ქილა
  • სოსისი – 4 ცალი.

მომზადების წესი:

  1. კარტოფილი დავჭრათ პატარა კუბიკებად და ჩადეთ მდუღარე წყალში.
  2. დაჭერით სოსისი და დაჭერით პრასი, სტაფილო, ნიორი და მწვანილი.
  3. დაყარეთ პრასი წინასწარ გახეხილ ტაფაში, აურიეთ ცოტა, დაამატეთ სოსისი და შემდეგ წვრილად გახეხილი სტაფილო, შეწვით 5 – 7 წუთის განმავლობაში.
  4. როდესაც კარტოფილი მოხარშული იქნება ნახევრად, პანელში დაამატეთ ყველი და დაელოდეთ სანამ ის მთლიანად დაიშლება.
  5. შეავსეთ წვნიანი შემწვარი სოსისით, აურიეთ, დატოვეთ 5 წუთის განმავლობაში ადუღებული და მხოლოდ ამის შემდეგ გასინჯეთ მარილზე და დაუმატეთ წიწაკა და სუნელი.
  6. გამორთვამდე 5 წუთით ადრე დაამატეთ ნიორი და არაჟანი.
Comments