ინგრედიენტები:

  • სეზამი – 5 გ
  • ქათმის ღვიძლი – 200 გ
  • სალათი – გემოვნებით
  • ღვინის ძმარი – 0,5 ჩ / კ.
  • წიწაკა – გემოვნებით
  • ყურძენი – გემოვნებით
  • გოგრა – 100 გ
  • მარილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. გარეცხეთ და გააშრეთ ქათმის ღვიძლი, ამოიღეთ ყველაფერი ზედმეტი.
  2. დაჭერით დიდ ნაჭრებად.
  3. შეწვით ცხელ პანელში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
  4. დაამატეთ გოგრა დაჭრილი პატარა ნაჭრებად.
  5. დაამატეთ მარილი, წიწაკა და ჩაშუშეთ ღვიძლი და გოგრა სახურავის ქვეშ 20 წუთის განმავლობაში.
  6. ყურძენი გაჭერით ნახევარში, ამოიღეთ თესლი (ასეთის არსებობის შემთხვევაში).
  7. დაასხით კერძი სალათის ფოთლით.
  8. თავზე დაასხით გოგრა და ღვიძლი.
  9. დაამატეთ ყურძნის ნახევარი, დაასხით ძმარი, გაწურეთ სეზამის თესლით.

გოგრის და ყურძნის სალათი

გოგრის და ყურძნის სალათი

 

Comments