გოგრის და ყურძნის სალათი
ინგრედიენტები:
- სეზამი – 5 გ
- ქათმის ღვიძლი – 200 გ
- სალათი – გემოვნებით
- ღვინის ძმარი – 0,5 ჩ / კ.
- წიწაკა – გემოვნებით
- ყურძენი – გემოვნებით
- გოგრა – 100 გ
- მარილი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- გარეცხეთ და გააშრეთ ქათმის ღვიძლი, ამოიღეთ ყველაფერი ზედმეტი.
- დაჭერით დიდ ნაჭრებად.
- შეწვით ცხელ პანელში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
- დაამატეთ გოგრა დაჭრილი პატარა ნაჭრებად.
- დაამატეთ მარილი, წიწაკა და ჩაშუშეთ ღვიძლი და გოგრა სახურავის ქვეშ 20 წუთის განმავლობაში.
- ყურძენი გაჭერით ნახევარში, ამოიღეთ თესლი (ასეთის არსებობის შემთხვევაში).
- დაასხით კერძი სალათის ფოთლით.
- თავზე დაასხით გოგრა და ღვიძლი.
- დაამატეთ ყურძნის ნახევარი, დაასხით ძმარი, გაწურეთ სეზამის თესლით.
გოგრის და ყურძნის სალათი
გოგრის და ყურძნის სალათი
Comments