ინგრედიენტები:

  • საქონლის ხორცი – 800 გრ
  • წყალი – 2 ლ
  • სტაფილო – 1 ც.
  • ტომატის პასტა – 2 ს.კ.
  • ხახვი – 2 ც.
  • შავი წიწაკა – 10 ცალი.
  • კარტოფილი – 5 ცალი.
  • ქლიავის ჩირი – 100 გ
  • მარილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ამ კერძისთვის საჭიროა ხორცის ბულიონის მოხარშვა. მას დაამატეთ სანელებლები და დაჭრილი ხახვი.
  2. ამოიღეთ ხორცი და გაჭერით კუბებად.
  3. ბულიონში კარტოფილი ჩადეთ.
  4. მოხარშეთ დაჭრილი ხახვი: დაჭრილი ხახვი და სტაფილო გაათბეთ მცენარეულ ზეთში 3-5 წუთის განმავლობაში.
  5. ტომატის პასტა დაამატეთ საცხობ პანელში და კიდევ 5 წუთი დატოვეთ.
  6. 5 წუთით ადრე მომზადებულ ბულიონში შემწვარი დაამატეთ.
  7. წვნიანს დაამატეთ ქლიავის ჩირი და ფარში.
  8. წვნიანი დატოვით მინიმუმ 30 წუთის განმავლობაში.

შავი წვნიანი

შავი წვნიანი

 

Comments