ინგრედიენტები:

  • შამპინიონები – 1 კგ
  • კარაქი – 2 ს.კ.
  • ოხრახუში – 1 თაიგული
  • ნიორი – 3 კბილი
  • პურის ნამცეცები – 4 სუფრის კოვზი
  • მარილი
  • წიწაკა

მომზადების წესი:

  1. დიდი სოკო გაწმინდეთ, გახეხეთ და გაამშრალეთ.
  2. ამოიღეთ ფეხები და წვრილად დაჭერით.
  3. დადნეთ კარაქი დიდ პანში, შეწვით დაჭრილი ფეხები, სანამ სითხე აორთქლდება.
  4. გარეცხეთ, გამშრალეთ და წვრილად დაჭერით ოხრახუში.
  5. გაწმინდეთ ნიორი და დაჭერით წვრილ ნაჭრებად.
  6. პურის ნამცეცები, მარილი, წიწაკა და ნიორი შეურიეთ ოხრახუშთან.
  7. მოათავსეთ ქუდები გაზეთილ ფორმაში, შეავსეთ შემწვარი სოკოთი და შედგით წინასწარ გახურებულ ღუმელში 200 გრადუსზე და გამოაცხვეთ დაახლოებით 10-15 წუთის განმავლობაში.
Comments