ინგრედიენტები:

  • შებოლილი კალმახი – 225 გ
  • კარტოფილი – 350 გ
  • სალათი – 125 გ
  • ჭარხალი – 175 გ
  • მდოგვი – 1 ს.კ.
  • ხახვი – 0.5 თავი
  • პირშუშხა – 1 ს.კ.
  • ძმარი – 1 ს.კ.
  • მცენარეული ზეთი – 4 ს.კ.
  • ხახვი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. სოუსისთვის. შეუთავსეთ ძმარი, მდოგვი, ხახვი და პირშუშხას სოუსი.
  2. სცემეთ, დაამატეთ მცენარეული ზეთი, რომ მიიღოთ სქელი კრემისებური მასა.
  3. დაამატეთ სანელებლები გემოვნებით. თევზის ხორცი ნაწილებად დაყავით, ამოიღეთ ძვლები.
  4. მოხარშეთ კარტოფილი მზესუმზირის მდუღარე წყალში (10-12 წუთი). გადაასხით წყალი.
  5. თასში აურიეთ თევზი, ჭარხალი, კარტოფილი და სალათის ფოთოლი 1 სუფრის კოვზი სოუსით.

 

შებოლილი თევზი

შებოლილი თევზი

Comments