შემწვარი თევზი მარინადში
ინგრედიენტები:
- თევზის ფილე – 600 გრ
- ფქვილი – 30 გ
- მცენარეული ზეთი – 50 გრ
- მარინადი – 500 გ
- ხახვი – 50 გ
- სტაფილო – 250 გ
- ხახვი – 100 გ
- ოხრახუშის ფესვი – 100 გ
- მცენარეული ზეთი – 50 გრ
- ტომატის პიურე – 75 გ
- ძმარი 3% – 150 გ
- თევზის ბულიონი – 60 გრ
- მარილი – გემოვნებით
- შაქარი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ნებისმიერი თევზი დაჭერით ფილეზე კანისა და ძვლების გარეშე.
- გააფართოვეთ ფილეს ნაჭრები ფქვილში და შეწვით მცენარეულ ზეთში.
- მარინადისთვის, გარეცხილი ბოსტნეული დაჭერით ზოლებით (სტაფილო, ხახვი, ოხრახუშის ფესვი) და შეწვით მათ მცენარეულ ზეთში.
- შემდეგ დაამატეთ პომიდვრის პიურე და შეწვით 7-10 წუთის განმავლობაში, შემდეგ დაამატეთ თევზის ბულიონი ან წყალი, ძმარი, შავი წიწაკა, მიხაკი, დარიჩინი და გააცხელეთ 15-20 წუთის განმავლობაში, სამზარეულოს დასასრულს დაამატეთ დაფნის ფოთოლი, მარილი, შაქარი გემოვნებით.
- შემწვარი თევზი მოათავსეთ კერძზე ან ფირფიტაზე და შეავსეთ მარინადით, შეინახეთ მაცივარში.
შემწვარი თევზი მარინადში
შემწვარი თევზი მარინადში
Comments