ინგრედიენტები:

  • თევზის ფილე – 600 გრ
  • ფქვილი – 30 გ
  • მცენარეული ზეთი – 50 გრ
  • მარინადი – 500 გ
  • ხახვი – 50 გ
  • სტაფილო – 250 გ
  • ხახვი – 100 გ
  • ოხრახუშის ფესვი – 100 გ
  • მცენარეული ზეთი – 50 გრ
  • ტომატის პიურე – 75 გ
  • ძმარი 3% – 150 გ
  • თევზის ბულიონი – 60 გრ
  • მარილი – გემოვნებით
  • შაქარი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ნებისმიერი თევზი დაჭერით ფილეზე კანისა და ძვლების გარეშე.
  2. გააფართოვეთ ფილეს ნაჭრები ფქვილში და შეწვით მცენარეულ ზეთში.
  3. მარინადისთვის, გარეცხილი ბოსტნეული დაჭერით ზოლებით (სტაფილო, ხახვი, ოხრახუშის ფესვი) და შეწვით მათ მცენარეულ ზეთში.
  4. შემდეგ დაამატეთ პომიდვრის პიურე და შეწვით 7-10 წუთის განმავლობაში, შემდეგ დაამატეთ თევზის ბულიონი ან წყალი, ძმარი, შავი წიწაკა, მიხაკი, დარიჩინი და გააცხელეთ 15-20 წუთის განმავლობაში, სამზარეულოს დასასრულს დაამატეთ დაფნის ფოთოლი, მარილი, შაქარი გემოვნებით.
  5. შემწვარი თევზი მოათავსეთ კერძზე ან ფირფიტაზე და შეავსეთ მარინადით, შეინახეთ მაცივარში.

შემწვარი თევზი მარინადში

შემწვარი თევზი მარინადში

 

Comments