შემწვარი კურდღელი სოკოთი
ინგრედიენტები:
- კურდღელი – 1.2 კგ
- ნიორი – 2 კბილი
- ოხრახუში – 1 თაიგული
- ბეკონი – 125 გ
- მცენარეული ზეთი – 4 ს.კ.
- ძალიან პატარა ხახვი – 12 ც.
- თეთრი ღვინო – 150-200 მლ
- ტომატის პასტა – 2 ს.კ.
- სოკო – 200 გ
- მარილი – გემოვნებით
- შავი პილპილი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- დაჭერით კურდღლის ხორცი ნაჭრებად და მსუბუქად შეწვით ზეთში, შემდეგ გადაიტანეთ თასში.
- იქ, მოათავსეთ გახეხილი ბეკონი, დაჭრილი ნიორი, ოხრახუში და სამი ხახვი, გაცხელებული ზეთი.
- დაასხით დანარჩენი 10 ხახვი ზემოდან, დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, ნიორი და ოხრახუშის ნაზავი.
- დაასხით 1 ჭიქა წყალი, ღვინო და დადგით 1 საათის განმავლობაში დაბალ სითბოზე, დაამატეთ მარილი, წიწაკა.
- შემდეგ ჩადეთ ტომატის პასტა და წვრილად დაჭრილი სოკო და გააგრძელეთ სანამ არ მომზადდება.
შემწვარი კურდღელი სოკოთი
შემწვარი კურდღელი სოკოთი
Comments