ინგრედიენტები:

  • კურდღელი – 1.2 კგ
  • ნიორი – 2 კბილი
  • ოხრახუში – 1 თაიგული
  • ბეკონი – 125 გ
  • მცენარეული ზეთი – 4 ს.კ.
  • ძალიან პატარა ხახვი – 12 ც.
  • თეთრი ღვინო – 150-200 მლ
  • ტომატის პასტა – 2 ს.კ.
  • სოკო – 200 გ
  • მარილი – გემოვნებით
  • შავი პილპილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. დაჭერით კურდღლის ხორცი ნაჭრებად და მსუბუქად შეწვით ზეთში, შემდეგ გადაიტანეთ თასში.
  2. იქ, მოათავსეთ გახეხილი ბეკონი, დაჭრილი ნიორი, ოხრახუში და სამი ხახვი, გაცხელებული ზეთი.
  3. დაასხით დანარჩენი 10 ხახვი ზემოდან, დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, ნიორი და ოხრახუშის ნაზავი.
  4. დაასხით 1 ჭიქა წყალი, ღვინო და დადგით 1 საათის განმავლობაში დაბალ სითბოზე, დაამატეთ მარილი, წიწაკა.
  5. შემდეგ ჩადეთ ტომატის პასტა და წვრილად დაჭრილი სოკო და გააგრძელეთ სანამ არ მომზადდება.

შემწვარი კურდღელი სოკოთი

შემწვარი კურდღელი სოკოთი

 

Comments