შემწვარი მოივა
ინგრედიენტები:
- მოივა – 450 გ
- ფქვილი – 170 გ
- კაენის წიწაკა – 1 ჩ.კ.
- მარილი – გემოვნებით
- შავი წიწაკა – გემოვნებით
- რძე – 150 მლ
- ზეთი – შეწვისთვის
- მაიონეზი
- ლიმონი
მომზადების წესი:
- ჩამოიბანეთ თევზი კარგად და გააშრეთ სამზარეულოს პირსახოცით.
- ცომის მოსამზადებლად აურიეთ ფქვილი, კაიენის წიწაკა, მარილი და შავი პილპილი.
- დაამატეთ რძე და გააკეთეთ ცომი.
- გააცხელეთ ზეთი პანში 190 გრადუსამდე.
- თევზი გაფცქვენით ფქვილით, შემდეგ ჩადეთ ცომში და ჩადეთ ცხელ ზეთში.
- ღრმად შეწვით რამდენიმე წუთის განმავლობაში ოქროსფერი სანამ გახდება.
- თევზის ამოღების შემდეგ, განათავსეთ პერგამენტის ქაღალდზე.
- გაწურეთ კაენის წიწაკით.
შემწვარი მოივა
შემწვარი მოივა
Comments