ინგრედიენტები:

  • მოივა – 450 გ
  • ფქვილი – 170 გ
  • კაენის წიწაკა – 1 ჩ.კ.
  • მარილი – გემოვნებით
  • შავი წიწაკა – გემოვნებით
  • რძე – 150 მლ
  • ზეთი – შეწვისთვის
  • მაიონეზი
  • ლიმონი

მომზადების წესი:

  1. ჩამოიბანეთ თევზი კარგად და გააშრეთ სამზარეულოს პირსახოცით.
  2. ცომის მოსამზადებლად აურიეთ ფქვილი, კაიენის წიწაკა, მარილი და შავი პილპილი.
  3. დაამატეთ რძე და გააკეთეთ ცომი.
  4. გააცხელეთ ზეთი პანში 190 გრადუსამდე.
  5. თევზი გაფცქვენით ფქვილით, შემდეგ ჩადეთ ცომში და ჩადეთ ცხელ ზეთში.
  6. ღრმად შეწვით რამდენიმე წუთის განმავლობაში ოქროსფერი სანამ გახდება.
  7. თევზის ამოღების შემდეგ, განათავსეთ პერგამენტის ქაღალდზე.
  8. გაწურეთ კაენის წიწაკით.

შემწვარი მოივა

შემწვარი მოივა

 

Comments