შვრიის ფაფა მხლით და ვაშლით
ინგრედიენტები:
- ნიგოზი – მუჭა
- შაქარი – 1/4 ჭიქა
- შვრიის ფანტელები – 1,5 ჭიქა
- მარილი
- ყავისფერი შაქარი – 1,5 სუფრის კოვზი
- დარიჩინი – პინჩი
- კრემი – 4 ს.კ.
- წყალი – 3 ჭიქა + 1 ს.კ.
მომზადების წესი:
- გაამშრალეთ ნიგოზები ღუმელში ან ტაფაში. თავი დაანებეთ.
- საშუალო სიცხეზე შეურიეთ ვაშლი, მსხალი, შაქარი და 1 სუფრის კოვზი ცივი წყალი.
- მოზარშეთ, აურიეთ 3 წუთის განმავლობაში. მიიყვანეთ ადუღებამდე და შეამცირეთ სითბო მინიმუმამდე.
- დადგით სახურავის ქვეშ 10 წუთის განმავლობაში. ხილი უნდა გახდეს რბილი.
- იმავდროულად, მოათავსეთ 3 ჭიქა ცივი წყალი, ადუღებული საცხობ ფორმაში მაღალ ცეცხლზე.
- დაამატეთ შვრიის ფანტელები და მარილი, მიიყვანეთ ადუღებამდე. სითბო შეამცირეთ საშუალომდე.
- მოხარშეთ, ხის კოვზით აურიეთ 5 წუთის განმავლობაში ან სანამ ფაფა არ გასქელდება.
- ამოიღეთ სითბოდან, დააფარეთ და 5 წუთი გააჩერეთ.
- დაამატეთ ყავისფერი შაქარი და ხილის ნარევის სამი მეოთხედი, შეურიეთ.
შვრიის ფაფა მხლით და ვაშლით
შვრიის ფაფა მხლით და ვაშლით
Comments