ინგრედიენტები:

  • ნიგოზი – მუჭა
  • შაქარი – 1/4 ჭიქა
  • შვრიის ფანტელები – 1,5 ჭიქა
  • მარილი
  • ყავისფერი შაქარი – 1,5 სუფრის კოვზი
  • დარიჩინი – პინჩი
  • კრემი – 4 ს.კ.
  • წყალი – 3 ჭიქა + 1 ს.კ.

მომზადების წესი:

  1. გაამშრალეთ ნიგოზები ღუმელში ან ტაფაში. თავი დაანებეთ.
  2. საშუალო სიცხეზე შეურიეთ ვაშლი, მსხალი, შაქარი და 1 სუფრის კოვზი ცივი წყალი.
  3. მოზარშეთ, აურიეთ 3 წუთის განმავლობაში. მიიყვანეთ ადუღებამდე და შეამცირეთ სითბო მინიმუმამდე.
  4. დადგით სახურავის ქვეშ 10 წუთის განმავლობაში. ხილი უნდა გახდეს რბილი.
  5. იმავდროულად, მოათავსეთ 3 ჭიქა ცივი წყალი, ადუღებული საცხობ ფორმაში მაღალ ცეცხლზე.
  6. დაამატეთ შვრიის ფანტელები და მარილი, მიიყვანეთ ადუღებამდე. სითბო შეამცირეთ საშუალომდე.
  7. მოხარშეთ, ხის კოვზით აურიეთ 5 წუთის განმავლობაში ან სანამ ფაფა არ გასქელდება.
  8. ამოიღეთ სითბოდან, დააფარეთ და 5 წუთი გააჩერეთ.
  9. დაამატეთ ყავისფერი შაქარი და ხილის ნარევის სამი მეოთხედი, შეურიეთ.

შვრიის ფაფა მხლით და ვაშლით

შვრიის ფაფა მხლით და ვაშლით

 

Comments