შოკოლადის კრემი
ინგრედიენტები:
- ნაღები (35%) – 600 გ
- რძე – 250 მლ
- შაქარი – 180 გ
- კვერცხის გული – 6 ცალი.
- კაკაოს ფხვნილი – 1 ჩ.კ.
- წყალი (ჟელატინის ჩამოსასხმელად) – 180 მლ
მომზადების წესი:
- გაჟღენთეთ ჟელატინი ცივ წყალში, სანამ მარცვლები არ გახდება გამჭვირვალე.
- კვერცხის გულები გადააფარეთ შაქრით.
- განზავდეთ კაკაოს ფხვნილი თბილი რძით და აურიეთ დაფქულ კვერცხის გულებთან.
- მოხარშეთ ნარევი წყლის აბაზანაში, სანამ არ გახდება სქელი, დაამატეთ ჟელატინი, გაათბეთ ნარევი, სანამ არ დაიშლება, დაძაბეთ. გაგრილეთ.
- გაჟღენთეთ ნაღები, სანამ არ მიაღწევს ოთახის ტემპერატურას და სცემეთ სანამ არ გახდება სტაბილური ქაფი, შემდეგ, გახურების შეჩერების გარეშე, თანდათანობით დაამატეთ კვერცხის და რძის ნარევი.
- დაასხით მასა ფორმებში და გაგრილეთ სანამ არ გამაგრდება.
Comments