ინგრედიენტები:

  • ნაღები (35%) – 600 გ
  • რძე – 250 მლ
  • შაქარი – 180 გ
  • კვერცხის გული – 6 ცალი.
  • კაკაოს ფხვნილი – 1 ჩ.კ.
  • წყალი (ჟელატინის ჩამოსასხმელად) – 180 მლ

მომზადების წესი:

  1. გაჟღენთეთ ჟელატინი ცივ წყალში, სანამ მარცვლები არ გახდება გამჭვირვალე.
  2. კვერცხის გულები გადააფარეთ შაქრით.
  3. განზავდეთ კაკაოს ფხვნილი თბილი რძით და აურიეთ დაფქულ კვერცხის გულებთან.
  4. მოხარშეთ ნარევი წყლის აბაზანაში, სანამ არ გახდება სქელი, დაამატეთ ჟელატინი, გაათბეთ ნარევი, სანამ არ დაიშლება, დაძაბეთ. გაგრილეთ.
  5. გაჟღენთეთ ნაღები, სანამ არ მიაღწევს ოთახის ტემპერატურას და სცემეთ სანამ არ გახდება სტაბილური ქაფი, შემდეგ, გახურების შეჩერების გარეშე, თანდათანობით დაამატეთ კვერცხის და რძის ნარევი.
  6. დაასხით მასა ფორმებში და გაგრილეთ სანამ არ გამაგრდება.
Comments