შოკოლადის მინი-მაფინები
ინგრედიენტები:
- მუქი შოკოლადი – 200 გრ
- კარაქი – 100 გ
- რძე – 200 მლ
- კვერცხი – 1 ც.
- არაჟანი (10% ცხიმის შემცველობა) – 100 გ
- შაქარი – 4 ს.კ.
- ფქვილი – 250 გ
- სახამებელი – 2 ს.კ.
- კაკაოს ფხვნილი – 3 სკ.
- მარილი – პინჩი
მომზადების წესი:
- გააცხელეთ ღუმელი 180 ° C- ზე, გაზეთეთ მაფინის ფორმები კარაქით და გაწურეთ შაქრით.
- წვრილად გატეხეთ შოკოლადი. დადნეთ კარაქი და იქ დაამატეთ შოკოლადი, აურიეთ მუდმივად, სანამ შოკოლადი მთლიანად არ დადნება.
- კარგად შეურიეთ რძე, კვერცხი, არაჟანი და შაქარი, აურიეთ ფქვილი სახამებელს, კაკაოსა და მარილს.
- ფქვილის ნარევს დაამატეთ შოკოლადის კარაქი და რძის ნარევი, აურიეთ.
- გაანაწილეთ ცომი ფორმებში, 3/4, გაასწორეთ ზედაპირი კოვზით.
- გამოაცხვეთ 25 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გაგრილეთ 10 წუთის განმავლობაში, შემდეგ დატოვეთ მავთულის თაროზე, სანამ ბოლომდე არ გაგრილდება.
Comments