ინგრედიენტები:

  • მუქი შოკოლადი – 200 გრ
  • კარაქი – 100 გ
  • რძე – 200 მლ
  • კვერცხი – 1 ც.
  • არაჟანი (10% ცხიმის შემცველობა) – 100 გ
  • შაქარი – 4 ს.კ.
  • ფქვილი – 250 გ
  • სახამებელი – 2 ს.კ.
  • კაკაოს ფხვნილი – 3 სკ.
  • მარილი – პინჩი

მომზადების წესი:

  1. გააცხელეთ ღუმელი 180 ° C- ზე, გაზეთეთ მაფინის ფორმები კარაქით და გაწურეთ შაქრით.
  2. წვრილად გატეხეთ შოკოლადი. დადნეთ კარაქი და იქ დაამატეთ შოკოლადი, აურიეთ მუდმივად, სანამ შოკოლადი მთლიანად არ დადნება.
  3. კარგად შეურიეთ რძე, კვერცხი, არაჟანი და შაქარი, აურიეთ ფქვილი სახამებელს, კაკაოსა და მარილს.
  4. ფქვილის ნარევს დაამატეთ შოკოლადის კარაქი და რძის ნარევი, აურიეთ.
  5. გაანაწილეთ ცომი ფორმებში, 3/4, გაასწორეთ ზედაპირი კოვზით.
  6. გამოაცხვეთ 25 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გაგრილეთ 10 წუთის განმავლობაში, შემდეგ დატოვეთ მავთულის თაროზე, სანამ ბოლომდე არ გაგრილდება.
Comments