ინგრედიენტები:

  • კვერცხი – 2 ცალი
  • კვერცხის გული – 4 ცალი.
  • შაქარი – 130 გ
  • ნიგოზი – 70 გ
  • თხილის ნუგატი – 2 ს.კ.
  • რომი – 2 ჩ.კ.
  • შოკოლადის ლიქიორი – 2 ჩ.კ.
  • ნაღები – 350 მლ

მომზადების წესი:

  1. სცემეთ კვერცხი, კვერცხის გული და 100 გრ გრანულირებული შაქარი თასში გახურებულ ორთქლზე, შემდეგ კი ყინულის წყალზე.
  2. დარჩენილი შაქარი და 2 ს.კ. წყალი გამოიყენეთ კარამელის მოსადუღებლად.
  3. დაჭერით ნიგოზი და დაამატეთ კარამელში, აურიეთ და გააცივეთ, შეურიეთ კვერცხის და შაქრის მასას.
  4. თხილის ნუგატი დადნეთ წყლის აბანოში.
  5. დაამატეთ რომი და შოკოლადის ლიქიორი, აურიეთ ყველაფერი.
  6. დაამატეთ თხილის მასა და კვლავ აურიეთ.
  7. სცემეთ ნაღები სქელებამდე და დაამატეთ ნარევში.
  8. გადაიტანეთ ნარევი პარფეს ფორმაში (1 ლიტრის მოცულობა), გაფორმებული პლასტმასის შესაფუთით და შედგით საყინულეში 4-5 საათის განმავლობაში.
Comments