შოკოლადის პარფე
ინგრედიენტები:
- კვერცხი – 2 ცალი
- კვერცხის გული – 4 ცალი.
- შაქარი – 130 გ
- ნიგოზი – 70 გ
- თხილის ნუგატი – 2 ს.კ.
- რომი – 2 ჩ.კ.
- შოკოლადის ლიქიორი – 2 ჩ.კ.
- ნაღები – 350 მლ
მომზადების წესი:
- სცემეთ კვერცხი, კვერცხის გული და 100 გრ გრანულირებული შაქარი თასში გახურებულ ორთქლზე, შემდეგ კი ყინულის წყალზე.
- დარჩენილი შაქარი და 2 ს.კ. წყალი გამოიყენეთ კარამელის მოსადუღებლად.
- დაჭერით ნიგოზი და დაამატეთ კარამელში, აურიეთ და გააცივეთ, შეურიეთ კვერცხის და შაქრის მასას.
- თხილის ნუგატი დადნეთ წყლის აბანოში.
- დაამატეთ რომი და შოკოლადის ლიქიორი, აურიეთ ყველაფერი.
- დაამატეთ თხილის მასა და კვლავ აურიეთ.
- სცემეთ ნაღები სქელებამდე და დაამატეთ ნარევში.
- გადაიტანეთ ნარევი პარფეს ფორმაში (1 ლიტრის მოცულობა), გაფორმებული პლასტმასის შესაფუთით და შედგით საყინულეში 4-5 საათის განმავლობაში.
Comments