ინგრედიენტები:

  • მწარე შოკოლადი – 100 გრ
  • კარაქი – 60 გ
  • შაქარი – 40-50 გ
  • კვერცხი – 2 ცალი.
  • ხორბლის ფქვილი – 30 გრ
  • კაკაო – 18 გ
  • რომი ან კონიაკი – 20 მლ

მომზადების წესი:

  1. დაჭერით შოკოლადი დანით, ჩადეთ სუფთა, მშრალ თასში და მოათავსეთ წყლის აბაზანაში, რომ დადნოს.
  2. მუდმივად აურიეთ.
  3. ჩაასხით რომი ან კონიაკი და აურიეთ.
  4. დაამატეთ დარბილებული კარაქი და აურიეთ სანამ კარაქი არ დაიშლება და შოკოლადის ნაზავი ერთგვაროვანი იქნება.
  5. დაამატეთ შაქარი ან შაქრის ფხვნილი. კვერცხები ჩადეთ ერთი ჯერზე, ყოველ ჯერზე კარგად აურიეთ ნაზავი.
  6. დაასხით დაფქული ფქვილი და კაკაო, აურიეთ.
  7. კერამიკული ფორმები ათქვიფეთ კარაქით და დაასხით კაკაო ზემოთ.
  8. მოაწყეთ ცომი ფორმებში და გამოაცხვეთ ღუმელში წინასწარ გახურებულ 220 გრადუსზე 5-8 წუთის განმავლობაში.

შოკოლადის ფონდანი

შოკოლადის ფონდანი

 

Comments