ინგრედიენტები:

  • მცენარეული ზეთი – 1.5 ს.კ.
  • ხბო – 1 კგ
  • ხახვი – 1 ც.
  • სტაფილო – 2 ცალი.
  • პრასი – 1 ც.
  • ბეგქონდარა – 3 ტოტი
  • დაფნის ფოთოლი – 1 ც.
  • თეთრი კომბოსტო – 1 ც.
  • რუტაბგა – 300 გ
  • ქერი – 200 გრ
  • ბულიონი – 2 ლ
  • ოხრახუში – თაიგული

მომზადების წესი:

  1. გააცხელეთ ღუმელი 160 გრადუსამდე.
  2. დაასხით ზეთი სითბოს მდგრადი კერძში და შეწვით ხორცი სანამ ოქროსფერი არ გახდება, შემდეგ კოვზით დადეთ თეფშზე.
  3. დაამატეთ ცოტა ზეთი, მოაყარეთ ხახვი, სტაფილო, პრასი, ნიახური, ბეგქონდარა და დაფნის ფოთოლი.
  4. მოხარშეთ დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში, სანამ ბოსტნეული რბილი გახდება.
  5. დაამატეთ კომბოსტო, რუტაბგა, ქერი და დააბრუნეთ ხორცი უკან.
  6. დაასხით ბულიონი, დაამატეთ მარილი და პილპილი.
  7. მოიტანეთ ოდნავ ადუღებამდე, დააფარეთ და მოხარშეთ ღუმელში 1,5 საათის განმავლობაში, სანამ ხორცი და ქერი რბილი გახდება და ბოსტნეული მოიხარშება.

 

შოტლანდიური ქერის წვნიანი

შოტლანდიური ქერის წვნიანი

https://ojaxi.ge/  

https://www.facebook.com/ixiletcom1

Comments