შოტლანდიური ქერის წვნიანი
ინგრედიენტები:
- მცენარეული ზეთი – 1.5 ს.კ.
- ხბო – 1 კგ
- ხახვი – 1 ც.
- სტაფილო – 2 ცალი.
- პრასი – 1 ც.
- ბეგქონდარა – 3 ტოტი
- დაფნის ფოთოლი – 1 ც.
- თეთრი კომბოსტო – 1 ც.
- რუტაბგა – 300 გ
- ქერი – 200 გრ
- ბულიონი – 2 ლ
- ოხრახუში – თაიგული
მომზადების წესი:
- გააცხელეთ ღუმელი 160 გრადუსამდე.
- დაასხით ზეთი სითბოს მდგრადი კერძში და შეწვით ხორცი სანამ ოქროსფერი არ გახდება, შემდეგ კოვზით დადეთ თეფშზე.
- დაამატეთ ცოტა ზეთი, მოაყარეთ ხახვი, სტაფილო, პრასი, ნიახური, ბეგქონდარა და დაფნის ფოთოლი.
- მოხარშეთ დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში, სანამ ბოსტნეული რბილი გახდება.
- დაამატეთ კომბოსტო, რუტაბგა, ქერი და დააბრუნეთ ხორცი უკან.
- დაასხით ბულიონი, დაამატეთ მარილი და პილპილი.
- მოიტანეთ ოდნავ ადუღებამდე, დააფარეთ და მოხარშეთ ღუმელში 1,5 საათის განმავლობაში, სანამ ხორცი და ქერი რბილი გახდება და ბოსტნეული მოიხარშება.
შოტლანდიური ქერის წვნიანი
შოტლანდიური ქერის წვნიანი
https://www.facebook.com/ixiletcom1
Comments