შტოლენი
ინგრედიენტები:
- კარაქი 120 გ + 20 გ ზემოდან შტოლენის შეზეთვისთვის
- ხაჭო 120 გრ
- კვერცხი 2 ცალი
- შაქარი 2 ჭიქა
- 1 ლიმონის ცედრა
- ფქვილი 300 გრ
- გამაფხვიერებელი 1 ჩ / კ.
- თხილი 100 გ
- მშრალი ხილი 150 გრ
- შაქრის ფხვნილი გასაფორმებლად
მომზადების წესი:
- დარბილებული კარაქი კარგად გაწურეთ შაქართან და ლიმონის ცედრასთან ერთად. დაამატეთ კვერცხი, ხაჭო და სცემეთ მიქსერით. გამაფხვიერებელი შეურიეთ ფქვილს, აურიეთ ცომი. ცომში დაამატეთ წვრილად დაჭრილი მშრალი ხილი და კაკალი, აურიეთ.
- ცომიდან ვქმნით წაგრძელებულ „პურს“, ოდნავ გავანადგურეთ იგი თქვენი ხელის საშუალებით. ხელით ღეროზე ვაყენებთ ღერღლს, თითქოს განვასხვაოთ პურის მესამედი. მესამეს ვფარავთ ამ ნაწილში.
- ახლა გააცხელეთ შტოლენი 1 საათის განმავლობაში 180 გრადუსის ტემპერატურაზე. დაასხით მზა შტოლენი მდნარი კარაქით, გაწურეთ შაქრის ფხვნილით, გახადეთ კილიტაში. მაცივარში 2-3 კვირის განმავლობაში ვტოვებთ.
შტოლენი
Comments