ინგრედიენტები:

  • ცხვარი – 800 გ
  • ხახვი – 3 ცალი.
  • კარტოფილი – 500 გრ
  • ბადრიჯანი – 500 გრ
  • პომიდორი – 500 გრ
  • ტომატის წვენი – 1 ლ
  • ქინძი – 1 თაიგული
  • ოხრახუში – 1 თაიგული
  • ნიორი – 2-3 კბილი
  • მარილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. გაწმინდეთ ხახვი და ნიორი და დაჭერით.
  2. დაჭერით მწვანილი.
  3. გაწმინდეთ ბადრიჯანი და კარტოფილი და დაჭერით კუბებად, პომიდორთან ერთად.
  4. გარეცხეთ ხორცი, გააშრეთ და დაჭერით პატარა ნაჭრებად.
  5. ბადრიჯანი, კარტოფილი, მწვანილი და პომიდორი ჩაყარეთ ქოთანში ფენებში.
  6. არ უნდა დაგვავიწყდეს, ფენებს დავასხათ მარილი და მშრალი აჯიქა.
  7. ზემოდან მოათავსეთ ხორცი.
  8. დაასხით ქოთანში ტომატის წვენი.
  9. ქოთანი დაფარეთ კილიტით და მოათავსეთ ღუმელში.
  10. მოხარშეთ ჩანახი 30 წუთის განმავლობაში 200 გრადუსზე, ხოლო კიდევ 1.5 საათი 180 გრადუსზე.
  11. მზა კერძში დაამატეთ დაჭრილი ნიორი და მწვანილი.

ჩანახი ქოთანში

ჩანახი ქოთანში

 

Comments