ჩახოხბილი ქათმით
ინგრედიენტები:
- ახალი ქინძი 1 კონა
- ქათამი 1,5 კგ
- კარაქი 4 სუფრის კოვზი
- ოხრახუში 1 კონა
- ბაზილიკი 1 კონა
- ნიორი 3 კბილი
- ხმელი სუნელი 1 ჩაის კოვზი
- მარილი
- პომიდორი 5 ცალი
- ხახვი 5 თავი
მომზადების წესი:
- ქათამი გარეცხეთ, გააშრეთ და დაჭერით პატარა ნაჭრებად ბასრი დანით. ღრმა ტაფა კარგად გააცხელეთ, ჩაყარეთ ქათმის ნაჭრები. შეწვით 10-15 წუთის განმავლობაში საშუალო ცეცხლზე, რომ თანაბრად დაიფაროს ქერქით.
- გარეცხეთ პომიდორი, გაწურეთ მდუღარე წყლით, მოაცილეთ კანი. დავჭრათ პატარა კუბიკებად და დავამატოთ ქათამს. დააფარეთ თავსახური და ადუღეთ 8-10 წუთის განმავლობაში.
- ხახვი დავჭრათ მეოთხედ რგოლებად. ცალკე ტაფაში გაადნეთ კარაქი და შეწვით ხახვი ოქროსფერამდე, შემდეგ დაუმატეთ ქათამს პომიდორთან ერთად.
- გარეცხეთ მწვანილი, გააშრეთ, წვრილად დაჭერით. გაფცქვენით ნიორი, დაჭერით. ჩახოხბილთან ერთად ტაფას დაუმატეთ მწვანილი, ნიორი და ხმელი სუნელი. მარილი გემოვნებით.
ჩახოხბილი ქათმით
ჩახოხბილი ქათმით
Comments