ინგრედიენტები:

  • ქათმის ფრთები – 1 კგ
  • ხახვი – 3-4 ცალი.
  • ტომატის პასტა – 2 ს.კ.
  • ნიორი – 3-4 კბილი
  • დაფნის ფოთოლი – 3-4 ფოთოლი
  • მწვანილი (ოხრახუში, ქინძი) – 1 თაიგული
  • მარილი, სანელებლები – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ქათმის ფრთებში მოჭერით ზედა მესამედი. ეს ნაწილი არ გვჭირდება.
  2. ვრეცხავთ მზა ქათმის ფრთებს და ვჭრით ორ ნაწილად სახსრის გასწვრივ.
  3. ქათმის ნაჭრები ტაფაში შეწვით მცენარეულ ზეთში – ორივე მხრიდან, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
  4. სანამ ქათამი მზადდება, გახეხილი და გარეცხილი ხახვი იჭრება ნახევარ რგოლებში. შეწვით ისინი მცენარეულ ზეთში სანამ დარბილდება.
  5. ქათმის ნაჭრები ჩადეთ სქელი კედლის პანში, დაამატეთ მარილი, პილპილი, დაამატეთ შემწვარი ხახვი და დაასხით ტომატის პასტა განზავებული ჭიქა წყალში.
  6. გააჩერეთ დაბალ სითბოზე დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში.
  7. პანელში დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი და ნიორი, აურიეთ დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში.

ჩახოხბილი ქათმის ფრთებისგან

ჩახოხბილი ქათმის ფრთებისგან

 

Comments