ჩახოხბილი ქათმის ხორცით და კარტოფილით
ინგრედიენტები:
- პომიდორი 1 კგ
- ქათამი 1 კგ
- ტომატის პასტა 2 სუფრის კოვზი
- ხახვი 500გრ
- ნიორი 4 კბილი
- სუნელი სვია 1 ჩაის კოვზი
- დაფქული ქინძი 1 ჩაის კოვზი
- ზაფრანა 1 ჩაის კოვზი
- კარაქი 1 სუფრის კოვზი
- მარილი გემოვნებით
- მცენარეული ზეთი 1 სუფრის კოვზი
- დაფქული წითელი წიწაკა გემოვნებით
- ლიმონი ½ ცალი
- კარტოფილი ½ კგ
- ახალი წითელი წიწაკა 1 ცალი
მომზადების წესი:
- ქათამი დავჭრათ წვრილად (თითო პორციაზე 3-4), ჩავყაროთ ქვაბში ან ღრმა ტაფაში, წინასწარ დავასხათ მცენარეული ზეთი და მოვშუშოთ დახურულ თავსახურის ქვეშ.
- სანამ ქათამი იხარშება, წვრილად დაჭერით და მოშუშეთ პომიდორი (შეგიძლიათ გახეხეთ ქათმის საშუალებით) ტომატის პასტის დამატებით.
- ცალკე თასში გადაწურეთ ქათმის წვენი. დაუმატეთ კარაქი, წვრილად დაჭრილი ხახვი, წიწაკა, სანელებლები, ნიორი და შეწვით ქერქის წარმოქმნამდე, ძალიან ხშირად ურიეთ.
- ქათამს დაუმატეთ ძალიან ცხელი წვენი, პომიდორი. თუ სოუსი არ არის საკმარისი, დაამატეთ ცხელი წყალი ან ბულიონი ისე, რომ სითხემ დაიფაროს ქათმის ნაჭრები.
- მჭიდროდ დაახურეთ თავსახური, შეამცირეთ სითბო (ცოტა უნდა იღრიალოთ). ხახვი, წიწაკა და პომიდორი თითქმის ბოლომდე უნდა გაიხსნას, ქათმის ხორცი კი ძვლებს მიღმა დარჩეს. ცალკე მოხარშული და დაფქული კარტოფილი შეიძლება დავამატოთ კერძს.
- მიირთვით მორთული ლიმონის თხელი ნაჭრებით და მწვანილით.
ჩახოხბილი ქათმის ხორცით
ჩახოხბილი ქათმის ხორცით
Comments