ჩიზქეიქი „მარგარიტა“
ინგრედიენტები:
- კრეკერი – 120 გ
- კარაქი – 200 გ + 4-6 ს.კ.
- შაქარი – 3 ს.კ. + 80 გ
- არაჟანი – 200 მლ
- ლიქიორი – 2 ს.კ.
- ტეკილა – 1 ს.კ.
- კირის ბუდე – 1 ც.
- კვერცხი – 4 ცალი.
მომზადების წესი:
- კრეკერი ან საშრობი დაფქვით ბლენდერში, დაამატეთ 3 ს.კ. შაქარი და 4-6 ს.კ. კარაქი.
- მიღებული მასა მოათავსეთ ფორმაში და გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 160 წუთის განმავლობაში.
- 200 გ კარაქი სცემეთ მიქსერში, დაამატეთ ლაიმის ცედრა, არაჟანი, შაქარი, ლიქიორი და ტეკილა.
- დაამატეთ კვერცხები. სცემეთ.
- დადეთ მასა გაგრილებულ ნამცხვარზე კრეკერისგან ან საშრობისგან.
- გამოაცხვეთ ღუმელში წყლის აბაზანაში დაახლოებით ერთი საათის განმავლობაში.
Comments