ინგრედიენტები:

  • შაქრის ორცხობილა – 50 გრ
  • მდნარი კარაქი – 2 ს.კ.
  • ხაჭოს მასა – 120 გ
  • არაჟანი – 120 გრ
  • კვერცხი – 1 ც.
  • შაქრის ფხვნილი – 60 გრ
  • ფორთოხლის წვენი – 2 ს.კ.

მომზადების წესი:

  1. შეურიეთ ფუნთუშის ნამცეცები კარაქით. შედეგად მიღებული ნარევი ჩასვით ფორმებში, დაჭერით მას ძირში, რომ მიიღოთ ბაზა ჩიზქეიქისთვის.
  2. დაბალი სიჩქარით ხაჭო სცემეთ არაჟნით.
  3. რამდენიმე წამისაკმარისია, რომ მასა შეიძინოს ერთიანი თანმიმდევრულობა. არ არის აუცილებელი დიდი ხნის განმავლობაში ცემა, ისე, რომ ბევრი საჰაერო ბუშტი არ ჩამოყალიბდეს, რის გამო ჩიზქეიქს შემდეგ შეეძლება ბზარი.
  4. დაამატეთ შაქრის ყაბაყი და კვერცხი, კვლავ სცემეთ სანამ არ გახდება გლუვი.
  5. შემდეგ დაამატეთ ფორთოხლის წვენი და შეურიეთ ნაზად.
  6. ჩაასხით ფორმებში.
  7. მოამზადეთ მიკროტალღურ ღუმელში 700 ვატზე, დაახლოებით 2 წუთის განმავლობაში.
  8. როდესაც ცენტრში ბუშტები გამოჩნდება, ამოიღეთ.
Comments