ჩიზქეიქი მიკროტალღურ ღუმელში
ინგრედიენტები:
- შაქრის ორცხობილა – 50 გრ
- მდნარი კარაქი – 2 ს.კ.
- ხაჭოს მასა – 120 გ
- არაჟანი – 120 გრ
- კვერცხი – 1 ც.
- შაქრის ფხვნილი – 60 გრ
- ფორთოხლის წვენი – 2 ს.კ.
მომზადების წესი:
- შეურიეთ ფუნთუშის ნამცეცები კარაქით. შედეგად მიღებული ნარევი ჩასვით ფორმებში, დაჭერით მას ძირში, რომ მიიღოთ ბაზა ჩიზქეიქისთვის.
- დაბალი სიჩქარით ხაჭო სცემეთ არაჟნით.
- რამდენიმე წამისაკმარისია, რომ მასა შეიძინოს ერთიანი თანმიმდევრულობა. არ არის აუცილებელი დიდი ხნის განმავლობაში ცემა, ისე, რომ ბევრი საჰაერო ბუშტი არ ჩამოყალიბდეს, რის გამო ჩიზქეიქს შემდეგ შეეძლება ბზარი.
- დაამატეთ შაქრის ყაბაყი და კვერცხი, კვლავ სცემეთ სანამ არ გახდება გლუვი.
- შემდეგ დაამატეთ ფორთოხლის წვენი და შეურიეთ ნაზად.
- ჩაასხით ფორმებში.
- მოამზადეთ მიკროტალღურ ღუმელში 700 ვატზე, დაახლოებით 2 წუთის განმავლობაში.
- როდესაც ცენტრში ბუშტები გამოჩნდება, ამოიღეთ.
Comments