ცივი ავოკადოს წვნიანი
ინგრედიენტები:
- ბოსტნეულის ბულიონი – 250 მლ.
- უცხიმო იოგურტი – 250 მლ.
- ავოკადო – 1 ც.
- კიტრი – 1 ც.
- მწვანე ხახვი – 4 ც.
- ქინძი – 1/2 სხივი
- ჩილის წიწაკა მწვანე, არაცხარე – 1 ც.
- ლაიმის წვენი – 1 ც.
- ტაბასკოს სოუსი
- შნიტ-ხახვი – 1 თაიგული
- წითელი ჩილის წიწაკა – 1 ც.
- ზეითუნის ზეთი – 1 ს.კ.
- სიმინდის მჭადი – 2 ცალი.
- პაპრიკა – 1/2 ჩ.კ.
- მარილი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- გააცხელეთ ღუმელი 200 ° C- მდე.
- ზეითუნის ზეთი შეურიეთ პაპრიკას, დაუსვით მჭადს და 5 წუთის განმავლობაში შედგით ღუმელში.
- დაამატეთ მარილით, გააცივეთ და გახეხეთ პატარა ნაჭრებად.
- ბულიონი შეურიეთ იოგურტს და დაჭრილი ავოკადოს რბილობს, წვრილად დაჭრილ თესლი გარეშე კიტრს, მწვანე ხახვს, ქინძს და მწვანე ჩილის.
- გახეხეთ ყველაფერი ერთგვაროვან მასამდე.
- დაამატეთ წვნიანში ლაიმის წვენი, ტაბასკოს სოუსი, მარილი, წიწაკა, შემდეგ დაფარეთ და გააცივეთ.
Comments