ინგრედიენტები:

  • ბოსტნეულის ბულიონი – 250 მლ.
  • უცხიმო იოგურტი – 250 მლ.
  • ავოკადო – 1 ც.
  • კიტრი – 1 ც.
  • მწვანე ხახვი – 4 ც.
  • ქინძი – 1/2 სხივი
  • ჩილის წიწაკა მწვანე, არაცხარე – 1 ც.
  • ლაიმის წვენი – 1 ც.
  • ტაბასკოს სოუსი
  • შნიტ-ხახვი – 1 თაიგული
  • წითელი ჩილის წიწაკა – 1 ც.
  • ზეითუნის ზეთი – 1 ს.კ.
  • სიმინდის მჭადი – 2 ცალი.
  • პაპრიკა – 1/2 ჩ.კ.
  • მარილი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. გააცხელეთ ღუმელი 200 ° C- მდე.
  2. ზეითუნის ზეთი შეურიეთ პაპრიკას, დაუსვით მჭადს და 5 წუთის განმავლობაში შედგით ღუმელში.
  3. დაამატეთ მარილით, გააცივეთ და გახეხეთ პატარა ნაჭრებად.
  4. ბულიონი შეურიეთ იოგურტს და დაჭრილი ავოკადოს რბილობს, წვრილად დაჭრილ თესლი გარეშე კიტრს, მწვანე ხახვს, ქინძს და მწვანე ჩილის.
  5. გახეხეთ ყველაფერი ერთგვაროვან მასამდე.
  6. დაამატეთ წვნიანში ლაიმის წვენი, ტაბასკოს სოუსი, მარილი, წიწაკა, შემდეგ დაფარეთ და გააცივეთ.
Comments